Μελισσανίδης: «Δεν είμαι μάγος, θα ξαναφτιάξουμε την ΑΕΚ»- «Σε ένα χρόνο μπαίνουμε στην Αγιά Σοφιά»

Μελισσανίδης: «Δεν είμαι μάγος, θα ξαναφτιάξουμε την ΑΕΚ»- «Σε ένα χρόνο μπαίνουμε στην Αγιά Σοφιά»

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς και μίλησε για όλες τις εκκρεμότητες της ομάδας, ενώ ανέφερε ότι τον Μάιο του 2022 θα είναι έτοιμη η Αγια Σοφιά. Για τον Μανόλο Χιμένεθ είπε ότι παραμένει προπονητής της ΑΕΚ, ενώ σχολίασε και το ενδιαφέρον για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μελισσανίδη:

-Για το θέμα του προπονητή: «Αυτή τη στιγμή δεν έχει παρθεί απόφαση. Προπονητής μας είναι ο Μανόλο Χιμένεθ. Οπότε τον χρειαστήκαμε βοήθησε το κλαμπ. Με τα θετικά του και με τα αρνητικά του. Δεν έχω κάτι ξεκάθαρο. Μπορεί να πάμε και σε αλλαγή. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Κάποιες περιπτώσεις που κοιτάμε δυστυχώς ήταν απαγορευτικές για το ελληνικό πρωτάθλημα».

-Για τον Μάσιμο Καρέρα; «Μας εντυπωσίασε η αρχή του. Μετά άλλαξε. Τι να λέμε για το παρελθόν;»

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Τον Λουτσέσκου τον εκτιμώ προπονητικά, βρέθηκα και μίλησα μαζί του αλλά θα πάει σε άλλο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει θέμα. Ο Μανόλο είναι προπονητής της ΑΕΚ. Όλα είναι ανοιχτά. Και ναι και όχι. Περιμένω την εισήγηση γύρω από τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος να δούμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί. Εκτιμώ ως άνθρωπο τον Χιμένεθ. Όλοι έχουμε ευθύνες. Με πρώτο εμένα. Και αυτός και οι παίκτες και εσείς».

-Για τον Λουτσέσκου κι αν δεν κλείσει τελικά στο εξωτερικό: «Εγώ προσωπικά είμαι φαν του. Πιστεύω δεν θα έρθει στην Ελλάδα. Οι αντιδράσεις είναι για τους… μαλα…ς. Με απασχολεί να φτιάξει ομάδα. Τα περάσαμε και με τον Μπάγεβιτς. Δεν καταλαβαίνω από τέτοια. Αλλά τι να λέμε; Δεν υπάρχει θέμα. Ο Λουτσέσκου θέλει 1,3 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά, ωστόσο δεν θα κωλώσουμε εκεί. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι το πληρώνουμε αλλά δε μας βγαίνει. Αν οι συνεργάτες μου φέρουν ένα καλό προπονητή θα πω ναι. Μου είπαν για Καρντόσο ότι είναι ο νέος Μουρίνιο και τα είδαμε. Μιλήσαμε με προπονητές και μας είπαν ότι δεν θέλουν Ελλάδα. Δεν το ξέρετε. Μακάρι να βρεθεί ένας προπονητής νέος. Προσπαθούμε να μειώσουμε τα ρίσκα».

-Για την περίπτωση του Σεργκέι Ρεμπρόφ: «Δεν ξέρω. Μιλούν τα παιδιά. Θα τα βάλουμε όλα κάτω. Ψάχνουμε ένα προπονητή που θα φτιάξει την ομάδα από την αρχή. Να δοθούν τα κλειδιά».

-Για το αν υπάρχει κάποιος προπονητής που θέλετε εσείς, κι αν μπορεί να έρθει: «Υπάρχει ένας που θέλω. Μπορεί να έρθει, ναι…».

-Αν έχει παρθεί κάποια απόφαση για προπονητή και πως το βλέπει ο Χιμένεθ; «Όταν έρθει η ώρα θα το μάθετε».

Χωρίς φρένο

-Για τα λάθη που έγιναν: «Πολλοί πιστεύουν ότι τα λάθη που έγιναν είναι θέμα χρημάτων. Δεν συμφωνώ. Φέτος κατεβήκαμε τον… Μπράλο χωρίς φρένο. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε άσφαλτο. Ούτε μάγος είμαι, αλλά θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να ξαναφτιάξουμε την ΑΕΚ όπως θέλουμε και όταν μπει στο γήπεδο μας να τη χαιρόμαστε. Έχω μείνει στην παλιά ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά θα προσπαθήσω. Έχετε και εσείς μερίδιο ευθύνης. Γκρίνια, μουρμούρα, μανατζερικά παιχνίδια. Δεν είμαι ο καλύτερος, όμως ξέρω από ποδόσφαιρο. Σε μια δύσκολη εποχή που περνάει η ΑΕΚ ο ρεπόρτερ στηρίζει».

-Για το μεγαλύτερο λάθος που έχει γίνει: «Δεν πέτυχαν οι μεταγραφές. Δώσαμε τα περισσότερα λεφτά φέτος. Δεν μας βγήκαν».

-Πότε θα υπάρξει deadline: «Τι σημασία έχει; Τις ανάγκες της ομάδος τις ξέρει ο εκτελεστικός διευθυντής και ο τεχνικός διευθυντής. Όσο χρειάζεται για να είμαστε σίγουροι».

-Αν την ΑΕΚ που ονειρεύεται μπορεί να την δει με Χιμένεθ: «Για να σταματήσουμε τον Μανόλο, πρέπει να βρούμε καλό προπονητή. Δεν έχω κάτι στα χέρια μου. Τι να λέω. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Δεν είμαστε η Μποταφόγκο και η Μπαρτσελόνα. Το μοναδικό κλαμπ που δεν χρωστάει δραχμή είμαστε. Από το ταμείο της ΑΕΚ έχουν πληρωθεί 35,5 εκατομμύρια ευρώ για το ποδοσφαιρικό τμήμα».

-Αν έπρεπε να είχαν έτοιμες λύσεις: «Τελειώσαμε χθες και άρχισε η γκρίνια. Στο -30 ναι. Ο πρώτος που ενοχλούμε είμαι εγώ. Είχα πει θα τους αλλάξω τους παίκτες. Δεν είπα ότι θα κάνουμε μεταγραφές; Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια, σταματήστε ρε».

-Για το θέμα του μπάτζετ: «Ότι χρειάζεται να γίνει θα γίνει. Δεν με ενδιαφέρουν τα μπάτζετ».

-Γιατί τον Γενάρη έγινε μία μεταγραφή; «Άστο τώρα αυτό. Ο,τι έγινε έγινε…».

-Για την επόμενη ημέρα: «Τι θα ήθελες να ακούσεις; Είπα θα κάνουμε ότι χρειαστεί να κάνουμε… Επαναλαμβάνω, είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν χρωστάει μια δραχμή. Φέτος βάλαμε πολλά χρήματα, αλλά δεν μας βγήκαν».

Βάλαμε 35 εκατ.

-Για τα οικονομικά δεδομένα και τον οργανισμό ΑΕΚ: «Βάλαμε πολλά χρήματα και κάναμε τη χειρότερη χρόνια. Ήμασταν συνεχώς σε χωματόδρομο. Βάλαμε 35 εκατομμύρια χωρίς έσοδα. Μας έλειπαν εισιτήρια και διάρκειας κοντά στα 6 εκατομμύρια. Να ξέρετε ότι η ΑΕΚ, είναι ένας αυτοδύναμος οργανισμός. Δε χρωστάει πουθενά. Το γήπεδο, το προπονητικό, τα γραφεία έχουν ένα κόστος 105 εκατομμύρια ευρώ. Απ’ αυτά, επειδή λέγονται πολλά, από την περιφέρεια παίρνουμε 20 εκατομμύρια. Δε θα αλλάξει η φιλοσοφία μου. Η ΑΕΚ θέλω να είναι αυτόνομη. Είμαστε το μοναδικό κλαμπ στον κόσμο που δεν χρωστάει μια δραχμή. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Χωρίς να χρωστάμε δραχμή.

Δεν υπάρχει ομάδα στο κόσμο που να έφτιαξε γήπεδο χωρίς να πάρει δάνειο. Βάλαμε λεφτά και για τις υποδομές μας. Τη χρονιά που πέρασε βάλαμε πολλά χρήματα αλλά δεν μας βγήκαν. Δεν μας βγήκαν οι μεταγραφές, δεν πήγε καλά από την αρχή, έπεσε η ψυχολογία. Έφυγε ο Μάσιμο Καρέρα και δεν πήγε καλά η συνέχεια και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δεν θα αλλάξω τη φιλοσοφία μου. Θέλω την ΑΕΚ αυτοδύναμη και ούτε τρελές ή χαζομάρες θα κάνω. Η ΑΕΚ έχει αρκετά έσοδα. Αυτά τα έσοδα μπορούμε να τα διαχειριστούμε και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να χαιρόμαστε. Αυτό που βλέπω δεν είναι ΑΕΚ. Θα κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται για να ενισχυθεί γενικότερα».

Τα κλειδιά στον Παπαδημητρίου

Για το οργανόγραμμα της ΠΑΕ: «Ο Γιάννης Παπαδημητρίου αναλαμβάνει Εκτελεστικός Διευθυντής. Έχει εμπειρία. Θα έχει και τις ακαδημίες, αλλά βασικά την πρώτη ομάδα. Θα είναι το Α και το Ω. Ακολουθεί ο Παναγιώτης Κονέ ως Τεχνικός Διευθυντής και τα παιδιά στο σκάουτινγκ».

Για τις αλλαγές στην στελέχωση της ΠΑΕ: «Στον οργανισμό κάναμε αλλαγές. Ήρθε ο Γιώργος (σσ. Κοσμάς). Όλοι τον ξέρετε. Είναι ΑΕΚ. Αλλάξαμε και τον οικονομικό διευθυντή. Έχω εντυπωσιαστεί, έχω μείνει έκπληκτος ως τώρα με τη δουλειά του».

Για τον Παπαδημητρίου: «Μπες να μας δεις και να σε δούμε στις ακαδημίες και βλέπουμε. Πρώτα περπατάμε μετά τρέχουμε. Δουλεύει, μιλάει 4 γλώσσες. Όλοι θα κριθούμε».

Για το AEK TV: «Δεν μας έχει φύγει ακόμη η σκέψη για το ΑΕΚ TV. Θα φτιάξουμε ένα κανάλι για την ΑΕΚ, με παλαίμαχους, όμορφα πράγματα, από την ιστορία μας, με Ακαδημίες».

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Είμαστε σε συζητήσεις, το κοιτάει η λίγκα. Μιλούν για κεντρική διαχείριση. Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ θα έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Αν έχει παράπονα από τον κόσμο: «Ο κόσμος είναι διαφορετικό από εσάς. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο, παρά να παίρνει η ομάδα πρωτάθλημα. Λογικό είναι. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Το σκ..τό εγώ το τρώω. Και φεύγω στο ημίχρονο γιατί με πιάνουν ταχυπαλμίες. Δεν θα πάω στον άλλον κόσμο επειδή δεν μπορώ να βλέπω την ΑΕΚ. Έχω μεγαλώσει».

Ένα μήνυμα στον κόσμο: «Αυτό το κλαμπ κάθε χρόνο πρέπει να πρωταγωνιστεί. Η απόσταση είναι για όσους δε ξέρουν μπάλα. Βρήκε ένα καλό προπονητή ο Ολυμπιακός, τους έστρωσε, είναι σε καλό φεγγάρι».

-Για το πότε θα φύγει; «Που να το ξέρω; Εσυ ξέρεις πότε θα… φύγεις; Όταν θα φύγω θα έχω ένα κλαμπ που δεν θα χρωστάει δραχμή, θα έχει γήπεδο, προπονητικά και θα έχει ταμείο. Θα έρθει και η ώρα αυτή που θα φύγω. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ξέρεις κανέναν που να έχει μείνει; Οσοι πιστεύουν ότι αυτά τα κλαμπ έχουν ιδιοκτήτη είναι κορόιδα. Ιδιοκτήτης είναι ο κόσμος. Όλοι έρχονται και φεύγουν. Δεν έχουν ιδιοκτήτη. Ο Βαρδινογιάννης έφυγε, ο Κόκκαλης έφυγε, ο Γιαννακόπουλος έφυγε. Αυτή η ομάδα όπως είναι, που την λέμε “αποτυχημένη” αν έπαιζε στη Φιλαδέλφεια θα διεκδικούσε πρωτάθλημα!»

-Για τη διαιτησία, σας προβλημάτισε; «Δεν με προβλημάτισε. Θα γίνουν κάποια στραβά. Έχει φτιάξει η διαιτησία…»

-Για το ποδόσφαιρο συνολικά και τη διαιτησία;«Το ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί δεν είναι το χάλι που ήταν. Στη διαιτησία γίνονται ανθρώπινα λάθη. Έχει φτιάξει. Γενικότερα το ποδόσφαιρο είναι σε καλό δρόμο. Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα η ομάδα που το πήρε. Όπως το πήρε και πέρυσι. Άξιζαν να το πάρουν. Για τα προηγούμενα δε λέω τίποτα. Όλοι ξέρουμε…»

Για την καταγγελία με την Επ. Δεοντολογίας «Ήταν μια στημένη ιστορία. Το προχώρησε το τρίγωνο των βερμούδων. Με τον υφυπουργό, έναν παράγοντα που τρέχει δεξιά κι αριστερά και μας κατήγγειλε και την επιτροπή. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ΑΕΚ».

Στην Αγιά Σοφιά

Για το πότε θα μπει η ομάδα στην Αγιά Σοφιά: «Στο νέο γήπεδο, την Αγιά Σοφιά, θα μπούμε τη νέα σεζόν. Του χρόνου τέτοια εποχή. Χάσαμε χρόνο λόγω της πανδημίας. Φοβόντουσαν να έρθουν να δουλέψουν. Υπάρχει ένας τελευταίος διαγωνισμός από τα 20 εκατ. της περιφέρειας έχουμε 8. Θα μπουν και τα υπόλοιπα. Νομίζω είμαστε πολύ κοντά να τελειώσει το γήπεδο. Σύντομα θα ξεκινήσουν και τα γύρω έργα. Θα είναι το πιο όμορφο γήπεδο στον κόσμο. Το πιο όμορφο. Θα έχουμε έδρα επιτέλους. Θα φύγουμε από εκεί. Λίγοι μήνες έμειναν. Σκεφθείτε μόνο πως από το γήπεδο μας μόνο θα έχουμε έσοδα περίπου 12 εκατομμύρια τον χρόνο. Από εισιτήρια κι άλλους πόρους. Κι αυτό εδώ στο προπονητικό κέντρο θα γίνει ωραίο γηπεδάκι. Θέλω να παίζει η Κ20 να έρχεται κόσμος να βλέπει τα παιδιά μας. Τρέχαμε δεξιά κι αριστερά. Το ξενοδοχείο θα γίνει εδώ στα Σπάτα. Εκτιμώ θα είναι έτοιμο σε 2-3 μήνες. Χωράνε 3 – 3.500 κόσμος. Μπορεί να κάνουμε κι άλλη εξέδρα. Θα φτάσουν 5.000».

-Για τον ΟΠΑΠ και την συμμετοχή του ίδιου πλέον στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Λόγω του ΟΠΑΠ δεν ήθελα να φαίνομαι εμφανώς και επίσημα. Τώρα που ξεκαθάρισε ο νόμος θα είμαι εγώ υπεύθυνος για το κλαμπ. Δημιουργήθηκε η εταιρία και έρχεται η ΠΑΕ στη οικογένεια Μελισσανίδη. Τώρα είμαι 70. Ήμουν 40 όταν ήρθα. Κάποια στιγμή θα φύγω. Δεν θα είμαι αιωνίως. Γι’ αυτό κάνω προσπάθεια για υποδομές. Να τρέχει η ΑΕΚ μόνη της. Αυτό είναι μεγάλο έργο της διοίκησης. Δε χρωστάμε, το γήπεδο θα ανήκει στην ερασιτεχνική και θα παίζει η πρώτη ομάδα. Αυτά έλεγα από την αρχή. Το προπονητικό ανήκε σε ένα φίλο της ΑΕΚ αλλά όχι στην ΑΕΚ. Μπήκε η τράπεζα, βγήκε σε πλειστηριασμό. Το πήραμε μαζί με τους δίπλα τους χώρους και ανήκει στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν είχε γραφεία. Στο νοίκι όλα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter