Μέλος του ΚΑΣ που θα κρίνει το Ελληνικό, καθηγητής που ήταν «ειδικός σύμβουλος» του ΤΑΙΠΕΔ για το… Ελληνικό

Μέλος του ΚΑΣ που θα κρίνει το Ελληνικό, καθηγητής που ήταν «ειδικός σύμβουλος» του ΤΑΙΠΕΔ για το… Ελληνικό

Υπόθεση Οικονόμου, του υφυπουργού Περιβάλλοντος που ανέλαβε όπως έχει αποκαλύψει το documentonews, υφυπουργός… Lamda Development, και στο ΚΑΣ και πάλι για την υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό, καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα στη νέα σύνθεση του ΚΑΣ, το οποίο σήμερα συζητά την επανεξέταση της «Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την “Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά”, Περιφέρειας Αττικής”», συμμετέχει ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Πανέτσος. 

Ο κ. Πανέτσος όπως καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση: «έχει διατελέσει «ειδικός σύμβουλος» των ΤΑΙΠΕΔ-Ελληνικό ΑΕ, για λογαριασμό των οποίων εκπόνησε, από κοινού με τους Γ. Κίζη και Α. Κωτσιόπουλου, και την «Μελέτη Συσχετισμού των Υψηλών Κτιρίων με το “Αττικό Τοπίο”» (27.11.2017). Η μελέτη αυτή συντάχτηκε ειδικά για να αντικρούσει τον όρο 12 της Υπουργικής Απόφασης, που εκδόθηκε μετά από απόφαση του ΚΑΣ, σχετικά με τα υπέρμετρα ύψη των ουρανοξυστών 200 μέτρων που θέλουν οι επενδυτές να φυτέψουν στο πρώην αεροδρόμιο, όρος που συνεχίζει να ενοχλεί πολύ την Lamda Development και αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την μελέτη αυτή η ανάπτυξη υψηλών κτηρίων στο Ελληνικό όχι απλώς δεν θα έβλαπτε το ιστορικό κέντρο και το Λεκανοπέδιο γενικότερα αλλά, αντιθέτως, θα βοηθούσε στην ανάπτυξη ενός νέου ισχυρού αστικού πόλου στο Λεκανοπέδιο, το οποίο πάσχει από έλλειψη στοιχειώδους διαβάθμισης αστικών λειτουργιών και αδυναμία διασποράς της κεντρικότητας στους επιμέρους αστικούς πυρήνες του.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο Υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνει ότι «υπό κανονικές συνθήκες ο Γ. Πανέτσος θα έπρεπε να εξαιρεθεί από την σχετική συνεδρίαση ή και να ζητήσει ο ίδιος της αυτοεξαίρεσή του, για λόγους προφανούς ασυμβίβαστου. Βέβαια, η «κανονικότητα» είναι πια μια έννοια που έχει αποκτήσει ειδική πολιτική χροιά στην νεοδημοκρατική πραγματικότητα που ζούμε. Οπότε όλα τα σενάρια μένουν ανοιχτά!».

Να σημειωθεί ότι όπως θυμίζει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Πανέτσος, έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν το 2018, με δημόσια τοποθέτηση του, είχε ζητήσει την επιβολή διδάκτρων για προπτυχιακούς φοιτητές. Συγκεκριμένα είχε προτείνει την ίδρυση ενός παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών στην Αθήνα, στο οποίο θα φοιτούσαν Αθηναίοι σπουδαστές, πληρώνοντας δίδακτρα 1.800 ευρώ το έτος! Πρόταση εννοείται που δεν έγινε αποδεκτή μετά τον σάλο που προκάλεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter