Μενδώνη για καμένες Μυκήνες: «Είμαι περήφανη που η φωτιά αντιμετωπίστηκε»

Μενδώνη για καμένες Μυκήνες: «Είμαι περήφανη που η φωτιά αντιμετωπίστηκε»

Περήφανη για την αντιμετώπιση της φωτιάς αλλά και για το γεγονός ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού, κρίνοντας σκόπιμο να αφήσει έμμεση αιχμή για το Μάτι.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου, η Λίνα Μενδώνη υποστήριξε πως το κράτος κινητοποιήθηκε καθώς και ότι υπήρχε μέριμνα ώστε να μην προκληθεί ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο.

«Το κράτος αντέδρασε» τόνισε και χαρακτήρισε «ατυχές γεγονός» την πυρκαγιά και «ευτυχές» ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ζημία στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου. Η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε, επίσης, περήφανη που η φωτιά αντιμετωπίστηκε και δεν προκάλεσε ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο. «Τα καμένα χόρτα είναι δυσάρεστη εικόνα. Αλλά είναι καμένα χόρτα» είπε αν και στις δηλώσεις που παραχώρησε από το καμένο τοπίο των Μυκηνών ισχυρίστηκε αρχικά πως η περιοχή είχε αποψιλωθεί και στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι κάηκαν ξερά χόρτα ή αλλιώς πούσι.

«Μην μιλάμε στο σπίτι του καμένου για φωτιές», ήταν το βιτριολικό σχίλιο της Λ. Μενδώνη, το οποίο σαφώς και παραπέμπει στην τραγωδία στο Μάτι.

Από την πλευρά του, ο Π. Σκουρολιάκος είπε: «Ήμουν το πρωί στις Μυκήνες. Είναι φρικτό το θέαμα και πόρρω απέχει από την προσπάθεια που κάνετε να το εξωραΐσετε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter