Μενδώνη για Μυκήνες: Το πολύ πολύ οι επισκέπτες να βλέπουν λίγο μαύρο στο χώμα

Μενδώνη για Μυκήνες: Το πολύ πολύ οι επισκέπτες να βλέπουν λίγο μαύρο στο χώμα

Τη «μικρότερη δυνατή φθορά» υπέστη ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών κατά την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία επισκέφθηκε το μνημείο μετά την φωτιά που ξέσπασε χθες Κυριακή και πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, υποστηρίζοντας πως υπήρξε πρόληψη.

Η κυρία Μενδώνη είπε ότι θα ανοίξουν σύντομα τόσο το μουσείο και όσο και ο αρχαιολογικός χώρος. «Το πολύ πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα» είπε, καθώς έχουν καεί ξερά χόρτα, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, ήταν «απολύτως ξυρισμένα».

«Ο χώρος ήταν απολύτως αποψιλωμένος, δεν υπήρχαν καθόλου ξερά χόρτα, επομένως δεν υπήρχε ύλη για να καεί. Αυτό ήταν και το σωτήριο για τα μνημεία, διότι δεν δημιουργήθηκαν θερμικά φορτία, τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στους λίθους των μνημείων», είπε χαρακτηριστικά. 

Μάλλον η κυρία Μενδώνη δεν είδε τον αρχαιολογικό χώρο που κάηκε, δεν πέρασε από την πύλη των λεόντων, και δεν εντόπισε καμία κωλυσιεργία στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς…

Όλα έγιναν καλά…

Μάλλον όταν κυβερνάει η Δεξιά πρέπει να καίγεται και ένας αρχαιολογικός χώρος, όπως το 2007 είχε καεί η αρχαία Ολυμπία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter