Μένουμε σπίτι, ακούμε Γιάννη Μαρή

Μένουμε σπίτι, ακούμε Γιάννη Μαρή

Όταν θέλω να κάνω φόνο, αλλά δεν θέλω να πάω φυλακή, διαβάζω Γιάννη Μαρή.

Κι όταν είμαι κλεισμένη μέσα στους τέσσερις τοίχους λόγω της καραντίνας για τον κορονοϊό πάλι Μαρή διαβάζω και τον ακούω κιόλας. Και αφήνω να παίζουν σε λούπα τα σημεία που εκφέρονται με στόμφο τα μεγαλοαστικά ονόματα των πάμπλουτων κοσμικών, μα δυστυχισμένων, ηρώων όπως ο Ανδρέας Λαμπρινός, ο Νίκων Χαμάρετος, η Μαίρη Αιμιλιανού και ο Τώνης Ιγγλέσης. Που χωρίς να θέλουν μπλέκουν με κάτι τιποτένιους που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα με τις παράνομες δραστηριότητές τους, αλλά και τα κακόηχα ονόματά τους, όπως εκείνο του Θωμά Βυθούλκα. Τι τα θες. Σ’ αυτή τη ζωή μόνο ο Μπέκας τη βγάζει καθαρή.

Το «Έγκλημα στην Ύδρα» (Εκδόσεις Ατλαντίς) είναι η ιστορία ενός λογιστή της τάξης «τρεις κι εξήντα» ο οποίος ταξιδεύει στο νησί του Αργοσαρωνικού για να ζήσει την περιπέτεια και να σπαταλήσει την προκαταβολή που έχει πάρει. Στον δρόμο του θα βρεθεί η Μαίρη. Η γνωριμία μαζί της θα του δώσει ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Ο θάνατος όμως έχει άλλα σχέδια.

Η θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος που ακολουθεί εντάσσεται στην αστυνομική σειρά του Β΄ Προγράμματος της ΕΡΤ (1980). Παίζουν με τη σειρά που ακούγονται: Γιώργος Τσιτσόπουλος, Θεόδωρος Δημήτριεφ, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ναταλία Αλκαίου, Ηλίας Λογοθέτης, Βίκυ Βανίτα, Τάνια Σαββοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Πάρις Κατσίβελος. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάριος.

https://www.youtube.com/watch?v=1zpe3HpbWyA&list=PLaE0nkNt7t-bpaRm0mj90gS331TiHvcOH

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter