Μεντβέντεφ: «Η Μόσχα θα πρέπει να επιδιώξει την “εξαφάνιση” της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ»

Μεντβέντεφ: «Η Μόσχα θα πρέπει να επιδιώξει την “εξαφάνιση” της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ»

Τη δέσμευση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ να δεχτεί, συν τω χρόνω, την Ουκρανία στους κόλπους του, κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, λέγοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να εργαστεί για την «εξαφάνιση» τόσο της Ουκρανίας όσο και της στρατιωτικής συμμαχίας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ επικαλέστηκε τη διακήρυξη του ΝΑΤΟ από την σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα που ανέφερε ότι: «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία σε αυτή την μη αναστρέψιμη πορεία προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, περιλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ».

Επειτα, συνέχισε υποστηρίζοντας το εξής: «Το συμπέρασμα είναι προφανές. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η “μη αναστρέψιμη πορεία” της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ να ολοκληρωθεί είτε με την εξαφάνισή της είτε με την εξαφάνιση του ΝΑΤΟ. Ή ακόμη καλύτερα, με την εξαφάνιση και των δύο».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος στη διάρκεια της προεδρίας του – από το 2008 ως το 2012 – θεωρήθηκε φιλοδυτικός εκσυγχρονιστής, άλλαξε πλήρως στάση και από την έναρξη του πολέμου είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της επίθεσης στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, ότι ο εξοπλισμός του Κιέβου μπορεί να οδηγήσει σε μια «πυρηνική αποκάλυψη».

Τυχόν απόφαση για χρήση ρωσικών πυρηνικών όπλων θα ανήκε στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αλλά διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι οι απόψεις του Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, συνιστούν μια ένδειξη της πολεμοχαρούς στάσης του Κρεμλίνου, που θεωρεί τον πόλεμο ως υπαρξιακή μάχη με τη Δύση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter