Μεντβέντεφ: Ίσως η Ουκρανία να μην υπάρχει σε δύο χρόνια

Μεντβέντεφ: Ίσως η Ουκρανία να μην υπάρχει σε δύο χρόνια

Προκλητικός εμφανίστηκε την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ δεν δίστασε μέσω ανάρτησής του στο Telegram να αμφισβητήσει την ίδια την ύπαρξη της Ουκρανίας ως κυρίαρχου κράτους.

«Απλά μια ερώτηση: ποιος είπε ότι η Ουκρανία θα υπάρχει ακόμη στον παγκόσμιο χάρτη σε δύο χρόνια;», ήταν συγκεκριμένα η ανάρτηση του Ρώσου αξιωματούχου, o οποίος πριν είχε αναρωτηθεί για την χρησιμότητα της αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του το Κίεβο βλέπει τις δηλώσεις του Μεντβέντεφ ως απόδειξη ότι ο επίσημος πολεμικός στόχος της Μόσχας – να “αποναζιστικοποιήσει” τη χώρα – είναι μόνο ένα πρόσχημα για την καταστροφή του ουκρανικού πολιτισμού και με απάντηση του συμβούλου του οκυκρανού προέδρου, Μιχαίλο Ποντόλιακ, διευκρίνισε πως «η Ουκρανία ήταν, είναι και θα είναι παρούσα». «Το ζήτημα είναι που θα βρίσκεται ο Μεντβέντεφ σε δύο χρόνια», συμπλήρωσε ο Ποντόλιακ.

Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε άμεσα τις τελευταίες δηλώσεις Μεντβέντεφ. Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, είπε μόνο «γνωρίζουμε ότι η Ουκρανία έχει μεγάλα προβλήματα», προσθέτοντας: «Η χώρα συνεχίζει να αρνείται να «χαλιναγωγήσει» τους εθνικιστές που υπάρχουν στους κόλπους της».

Πηγή: BBC, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter