Μεντβέντεφ: Μόνο η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση

Μεντβέντεφ: Μόνο η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση

«Μόνο η ολική και οριστική νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να εγγυηθεί την αποφυγή μιας παγκόσμιας σύγκρουσης, στην οποία ωθεί τον κόσμο η Δύση», δήλωσε μέσω του καναλιού του στο Telegram ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι δυτικές χώρες ωθούν τον κόσμο σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Μόνο η ολική και οριστική νίκη της Ρωσίας μπορεί να εγγυηθεί την αποφυγή μιας παγκόσμιας σύγκρουσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, σχολιάζοντας τις συχνές αναφορές των δυτικών χωρών ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο».

«Εάν δεν αναμένεται να νικήσει η Ρωσία, τότε, προφανώς, θα νικήσει η Ουκρανία. Στόχος της Ουκρανίας στον πόλεμο, τον οποίο κήρυξε το καθεστώς του Κιέβου, είναι η ανάκτηση όλων των εδαφών που της ανήκαν στο παρελθόν. Με άλλα λόγια, η προσάρτησή τους από τη Ρωσία. Αυτό αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του κράτους μας και την κατάρρευση της σημερινής Ρωσίας», δήλωσε ακόμη ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και κατέληξε διερωτώμενος:

«Ποιος σχεδιάζει μια πυρηνική σύγκρουση στην πραγματικότητα, ερωτώ; Τι είναι αυτό, αν όχι μια άμεση πρόκληση ενός παγκόσμιου πολέμου με τη χρήση πυρηνικών όπλων;».

Πηγή: TASS, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μεντβέντεφ για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια: Ανοησίες όσα λέει το Κίεβο

Σίγουρος ο Μεντβέντεφ για επιτυχή έκβαση της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία

Μεντβέντεφ: Ίσως η Ουκρανία να μην υπάρχει σε δύο χρόνια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter