ΜέΡΑ25: Αντί των εργαζομένων στα νοσοκομεία, να απολυθούν οι ιδιώτες εργολάβοι

ΜέΡΑ25: Αντί των εργαζομένων στα νοσοκομεία, να απολυθούν οι ιδιώτες εργολάβοι

Να μην υπάρξει καμία απόλυση καθαρίστριας και εν γένει εργαζόμενου σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο ζητά με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μιχάλη Κριθαρίδη.

«Σε απόλυση 139 υπαλλήλων που εργάζονται ως καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, φύλακες και μάγειρες τον Μάρτιο -ενώ οι συμβάσεις τους λήγουν τον Ιούνιο-, προχωράει ιδιώτης εργολάβος στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για λόγους «κόστους», ενώ τέλος Ιουνίου απολύονται και 19 καθαρίστριες από το Νοσοκομείο της Κομοτηνής για να μπει κι εκεί ιδιώτης εργολάβος!», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Η Μητσοτάκης Α.Ε. και οι διορισμένες διοικήσεις της στα νοσοκομεία, δεν διστάζουν να πετάξουν στο δρόμο γυναίκες πάνω από 50 ετών, με 10 έως 20 χρόνια εργασίας στα νοσοκομεία, που δεν έλαβαν κανένα ρεπό μες την πανδημία και τους οφείλονται ακόμα δεκάδες ρεπό, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι ιδιώτες εργολάβοι και ιδιωτικομανία της Κυβέρνησης» επισημαίνει ακόμη ο ίδιος και καταλήγει ως εξής:

«Καλούμε τον κ. Πλεύρη και την κ. Γκάγκα να απολύσουν καλύτερα τους ιδιώτες εργολάβους τους, στους οποίους έχουν παραδώσει μια σειρά από λειτουργίες του ΕΣΥ, αντί για τις καθαρίστριες και τους λοιπούς εργαζόμενους των δημοσίων νοσοκομείων. Να μην υπάρξει καμία απόλυση καθαρίστριας και εν γένει εργαζόμενου σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο.».

Διαβάστε επίσης:

Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στα νοσοκομεία για χάρη των εργολάβων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter