ΜέΡΑ25: Ας σταματήσει ο εμπαιγμός του υγειονομικού προσωπικού από τον κ. Μητσοτάκη

ΜέΡΑ25: Ας σταματήσει ο εμπαιγμός του υγειονομικού προσωπικού από τον κ. Μητσοτάκη

«Κίνηση άκρως κυνική και υποκριτική» χαρακτήρισε το ΜέΡΑ25 τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη μονιμοποίηση των γιατρών που εργάζονται στις ΜΕΘ του κορονοϊού, καθώς το εν λόγω μέτρο ήταν «αυτονόητο».

«Ας σταματήσει ο Πρωθυπουργός να εμπαίζει το υγειονομικό προσωπικό. Πρέπει άμεσα, χθές, να μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πρέπει άμεσα, προχθές, να γίνει οργανική ένταξη όλων των επικουρικών γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα το αυτονόητο και ελαχιστότατο μέτρο της μονιμοποίησης των γιατρών που εργάζονται στις ΜΕΘ του κορωνοϊού αυτή την περίοδο. Κίνηση άκρως κυνική και υποκριτική καθώς η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταθέτει έναν προϋπολογισμό που μειώνει τις δαπάνες για την δημόσια υγεία το 2021.Την ίδια στιγμή καταγγέλλονται στη Θεσσαλονίκη μετακινήσεις νοσοκομειακών γιατρών από το δημόσιο, σε ιδιωτικές κλινικές.

Το ΕΣΥ καταρρέει κάτω από το βάρος της εγκληματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που έχει στο mission statement της την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Το ανθρωπιστικό κόστος αυξάνεται δραματικά κάθε μέρα, και το μόνο πράγμα στο οποίο δείχνει πραγματική εγρήγορση η κυβέρνηση, είναι η υπερπαραγωγή εξοργιστικών δηλώσεων από τα στελέχη της.

Ας σταματήσει ο Πρωθυπουργός να εμπαίζει το υγειονομικό προσωπικό. Πρέπει άμεσα, χθές, να μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πρέπει άμεσα, προχθές, να γίνει οργανική ένταξη όλων των επικουρικών γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αν πραγματικά κόπτονται ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κικίλιας για ένα λειτουργικό δημόσιο σύστημα υγείας, τους καλούμε να κάνουν δεκτή την τροπολογία του ΜέΡΑ25 για την άμεση στήριξη του ΕΣΥ. Δεν έχει, δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης χρονοτριβής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter