ΜέΡΑ25 για 21η Απριλίου: 55 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε

ΜέΡΑ25 για 21η Απριλίου: 55 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε

«Το ΜέΡΑ25, σήμερα, 55 χρόνια μετά την ενορχήστρωση της Χούντας από CIA, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, τιμά τους αγώνες εκείνων που δεν ενέδωσαν κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας στην καθημερινότητα, το ίδιον συμφέρον, τον φόβο», τονίζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για τη συμπλήρωση 55 χρόνων από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών.

«Σήμερα, που το ΝΑΤΟ και η Ουάσιγκτον συνεχίζουν τις τυχοδιωκτικές τους πρακτικές, εμείς δεν ξεχνάμε, ποιοι έφεραν, πώς, ποιοι στήριξαν και ποιοι έριξαν τη Χούντα. Κόντρα στην προσπάθεια συγκάλυψης και αναθεωρητισμού που συντελείται από τους ”νατόφρονες”», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ίδια ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

55 χρόνια πέρασαν από το χουντικό πραξικόπημα που έστησε η CIA και στήριξε για 7 πέτρινα χρόνια η Ουάσιγκτον, με την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ, μέχρι να ολοκληρωθούν τα σχέδια τους για τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Σήμερα, που το ΝΑΤΟ και η Ουάσιγκτον συνεχίζουν τις τυχοδιωκτικές τους πρακτικές, εμείς δεν ξεχνάμε, ποιοι έφεραν, πώς, ποιοι στήριξαν και ποιοι έριξαν τη Χούντα. Κόντρα στην προσπάθεια συγκάλυψης και αναθεωρητισμού που συντελείται από τους «νατόφρονες».

Η Χούντα δεν έπεσε. Τη Χούντα την έριξαν οι αγώνες των αντιστασιακών Ελλήνων, των φοιτητών και φοιτητριών, της νεολαίας, των εργαζομένων, των δημοκρατών πολιτών, των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, που δεν σώπασαν. Αγώνες που δεν ήταν δεδομένοι.

Στον αντίποδα, την Χούντα τη στήριξε η ανοχή πολλών από τους αστικούς θεσμούς (π.χ. Ακαδημία) και μιας μεγάλης μερίδας του κόσμου που, άλλοι φοβισμένοι, άλλοι πιο συνειδητά, κοίταζαν «τα του οίκου τους».

Τους αγώνες εκείνων που ανέτρεψαν τη Χούντα τους καθιστά σπουδαίους το γεγονός ακριβώς ότι δεν ήταν δεδομένοι.

Το ΜέΡΑ25, σήμερα, 55 χρόνια μετά την ενορχήστρωση της Χούντας από CIA, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, τιμά τους αγώνες εκείνων που δεν ενέδωσαν κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας στην καθημερινότητα, το ίδιον συμφέρον, τον φόβο.

Ο αγώνας όμως για Δημοκρατία συνεχίζεται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter