ΜέΡΑ25 για παραιτήσεις: Διώξεις ή παραίτηση Μητσοτάκη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος

ΜέΡΑ25 για παραιτήσεις: Διώξεις ή παραίτηση Μητσοτάκη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Ώρα να «πληρώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τίμημα του υπερσυγκεντρωτισμού», σχολιάζει το ΜέΡΑ25 με αφορμή τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων.

Για το ΜέΡΑ25, ο πρωθυπουργός έχει δύο δρόμους, είτε να κινήσει τις σχετικές διώξεις, είτε να παραιτηθεί. «Άλλος δρόμος δεν υπάρχει όταν αναδεικνύονται τόσο σοβαρά παιχνίδια με την ίδια δημοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις.

Αναλυτικά:

Οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού ήταν να πάρει υπό τον άμεσο έλεγχό του την Κρατική Ενημέρωση και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κινήσεις που θα ζήλευαν τα πιο κακόφημα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Η πρώτη κίνηση (μαζί με τις διάφορες «λίστες Πέτσα») μάς φιλοδώρησε τη θέση 108 στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου. Η δεύτερη κίνηση εξελίσσεται σε βρόγχο για τον Πρωθυπουργό, καθώς ένα παγόβουνο παρακρατικών παρακολουθήσεων λιώνει κάτω από τον ήλιο της ελάχιστης δημοσιογραφικής έρευνας που ξεφεύγει από την κυβερνητική μέγγενη.

Ό,τι και να λέει η Κυβέρνηση και οι “πηγές” της, προσπαθώντας να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες του Πρωθυπουργού, είναι σαφές ότι η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στις υποκλοπές, και του Διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα, έχουν να κάνουν με τις παράνομες παρακολουθήσεις και επισυνδέσεις, μέσω λογισμικών όπως το Predator που η ίδια η Google εκτιμούσε με μεγάλη βεβαιότητα ότι το έχουν προμηθευτεί ελληνικοί κυβερνητικοί φορείς.

Ήρθε η ώρα  ο κ. Μητσοτάκης να πληρώσει το τίμημα του υπερσυγκεντρωτισμού του. Η ευθύνη δε νοείται να σταματά στους «από κάτω». Ο Πρωθυπουργός οφείλει άμεσα είτε να κινήσει τις σχετικές διώξεις είτε να παραιτηθεί. Άλλος δρόμος για τον Πρωθυπουργό και την Μητσοτάκης Α.Ε. δεν υπάρχει, όταν αναδεικνύονται τόσο σοβαρά “παιχνίδια” με την ίδια την δημοκρατία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter