ΜέΡΑ25: Κάθε εκατοστό στο τείχος του Έβρου αυξάνει τις βάρκες με τους ανθρώπους που πνίγονται στη θάλασσα

ΜέΡΑ25: Κάθε εκατοστό στο τείχος του Έβρου αυξάνει τις βάρκες με τους ανθρώπους που πνίγονται στη θάλασσα

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 ενάντια στην ανέγερση του τείχους στον Έβρο.

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 με αντικείμενο το τείχος του Έβρου.

Όπως επισημαίνεται από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, κάθε εκατοστό που προστίθεται σε αυτό «αυξάνει τα κέρδη των διακινητών στα παράλια, αυξάνοντας τις βάρκες με περισσότερους ανθρώπους που πνίγονται στη θάλασσα», κόντρα σε κάθε έννοια σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Ολόκληρο το σχόλιο του ΜέΡΑ25:

«”Κατασκευή νέου, αναβάθμιση – επισκευή υφιστάμενου Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της Ελληνοτουρκικής Μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου”. 

Πίσω από την απρόσωπη αυτή τεχνοκρατική διατύπωση της σημερινής ενημέρωσης του κ. Χρυσοχοΐδη, απουσιάζει το πραγματικό διακύβευμα:

Κάθε εκατοστό που προστίθεται στο τείχος του Έβρου αυξάνει τα κέρδη των διακινητών στα παράλια, αυξάνοντας τις βάρκες με περισσότερους ανθρώπους που πνίγονται στη θάλασσα και με τα παιδιά μας τους λιμενικούς, κατόπιν αφόρητων άνωθεν πιέσεων της πολιτικής ηγεσίας, να προβαίνουν σε παράνομες επαναπροωθήσεις έναντι κάθε έννοιας σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου για το άσυλο και τη μετανάστευση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter