MέΡΑ25: Ντροπή και ύβρις η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες τους Εβρου

MέΡΑ25: Ντροπή και ύβρις η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες τους Εβρου

Εδώ και μία εβδομάδα 40 Σύροι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 15 παιδιά, παραμένουν εγκαταλειμμένοι σε μια νησίδα στον Έβρο χωρίς πρόσβαση σε νερό, τροφή και την αναγκαία για φροντίδα», σημειώνει, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Και προσθέτει: «Παρά το γεγονός ότι με τέσσερις διαφορετικές αποφάσεις το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει εκδώσει ασφαλιστικά μέτρα διατάζοντας τις ελληνικές αρχές να σταματήσουν τις παράνομες επαναπροωθήσεις και να τους παράσχουν άμεση ανθρωπιστική βοήθεια (νερό, φαγητό, ιατρική φροντίδα κ.λπ.), μέχρι και σήμερα οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν προχωρήσει στη διάσωση των προσφύγων και δεν συμμορφώνονται στις σχετικές αποφάσεις, παρανομώντας και παραβιάζοντας το ευρωπαϊκό, διεθνές και ακόμα και ελληνικό δίκαιο. Την ίδια στιγμή και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καλεί την χώρα μας να πράξει τα δέοντα και εισπράττει τις γελοίες απαντήσεις του φερόμενου ως υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, του ανεκδιήγητου, κ. Μηταράκη», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

Και όλα αυτά, ενώ, προσθέτει, «ένα κοριτσάκι πέντε ετών πέθανε αβοήθητο στη νησίδα από τσίμπημα σκορπιού και η μητέρα του προσπαθεί να διατηρήσει το σώμα του για να ταφεί. Αυτή είναι η ακροδεξιά κατρακύλα του κράτους του κ. Μητσοτάκη, όπου αν μια λωρίδα γης την διεκδικεί η Τουρκία, πάμε, υποτίθεται, μέχρι και σε πόλεμο, αλλά την “χαρίζουμε” απλόχερα, γενναιόδωρα και μονομερώς, αν πάνω της υπάρχουν πρόσφυγες-ικέτες, που χρειάζονται διάσωση, τους οποίους αφήνουμε κυριολεκτικά στο έλεός τους».

«Είναι ντροπή», υποστηρίζει ο Μ. Κριθαρίδης, η οποία «μεγεθύνεται στο επίπεδο της ύβρεως αν σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος πρωθυπουργός αναβαπτίζει κατά το δοκούν τους πρόσφυγες σε “εθνική απειλή” και “εισβολείς” προκειμένου να δικαιολογήσει το κουρέλιασμα της Δημοκρατίας από τα “κατορθώματά” του με την ΕΥΠ. Όχι στο όνομά μας κ. Μητσοτάκη. Απαλλάξτε τη χώρα από τη συνεχή ύβρη που αποτελεί η κυβέρνησή σας», καταλήγει η σχετική δήλωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter