ΜέΡΑ25: Ο Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα χειρότερη από την Ουγγαρία του Όρμπαν σε δημοκρατικές παραβιάσεις

ΜέΡΑ25: Ο Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα χειρότερη από την Ουγγαρία του Όρμπαν σε δημοκρατικές παραβιάσεις

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την έκθεση του ινστιτούτου V-Dem του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ που δείχνει πως η Ελλάδα αποτελεί ουραγό της Ευρώπης (μαζί με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία) στον σεβασμό των δημοκρατικών προτύπων την περίοδο της πανδημίας.

«Σύμφωνα με το ινστιτούτο V-Dem του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, η Ελλάδα αποτελεί ουραγό της Ευρώπης (μαζί με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία) στον σεβασμό των δημοκρατικών προτύπων την περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα η χώρα μας κατατάσσεται στην κατηγορία των κρατών όπου καταγράφηκαν «μείζονες δημοκρατικές παραβιάσεις» από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020 με επίκληση στην προστασία από τον ιό», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Δείτε επίσης: Η Ελλάδα ουραγός της δημοκρατίας στην Ευρώπη με «μείζονες δημοκρατικές παραβιάσεις»

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει, επισήμως να βρισκόμαστε διεθνώς στο χειρότερο γκρουπ κρατών μαζί με την Τουρκία και ακόμα και σε δυσμενέστερη θέση από την Ουγγαρία του κ. Όρμπαν! Η αρνητική αυτή θέση της Ελλάδας σύμφωνα με τα στοιχεία του σουηδικού ινστιτούτου, οφείλεται κυρίως σε μείζονες περιορισμούς της ελευθέριας του Τύπου, σε πολιτική διακρίσεων εναντίον μειονοτήτων και σε καταχρηστικές συμπεριφορές των αρχών ασφαλείας», προσθέτει.

«Η θέση λοιπόν, του ΜέΡΑ25, ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση “Ορμπανοποιούν” τη χώρα μας, επιβεβαιώνεται δυστυχώς πλήρως», καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter