ΜέΡΑ25: «Ο πρωθυπουργός προωθεί το σχέδιο για ντε φάκτο παράδοση των δασών στους εθνικούς νονούς»

ΜέΡΑ25: «Ο πρωθυπουργός προωθεί το σχέδιο για ντε φάκτο παράδοση των δασών στους εθνικούς νονούς»

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός απτόητος προωθεί το σχέδιο της ντε φάκτο παράδοσης των δασών στους εθνικούς νονούς, που εδώ θα παρουσιαστούν ως «ανάδοχοι αναδάσωσης».

Σε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την συνάντησή του με τον Σταύρο Μπένο, το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «έμεινε στα αόριστα ευχολόγια, τονίζοντας πως: “Μέσα από τη μεγάλη καταστροφή ξεκινά η ευκαιρία να ξαναδούμε την περιοχή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Ο Κ.Μητσοτακης έκανε δηλώσεις για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, κατόπιν συνάντησης του με τον Σ. Μπενο, μένοντας στα αόριστα ευχολόγια και τονίζοντας πως: «Μέσα από τη μεγάλη καταστροφή ξεκινά η ευκαιρία να ξαναδούμε την περιοχή». Ευκαιρία για ποιους όμως;

Η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο: για την αρπακτική ολιγαρχία.

Από τις δηλώσεις του στεκόμαστε σε δυο σημεία:

1. Μίλησε για προσπάθειες αποτροπής του κινδύνου πλημμυρών και προετοιμασίας του εδάφους ώστε να προχωρήσει η αναδάσωση.

Ο πρωθυπουργός απτόητος προωθεί το σχέδιο της ντε φακτο παράδοσης των δασών στους εθνικούς νονούς, που εδώ θα παρουσιαστούν ως «ανάδοχοι αναδάσωσης». Να σημειώσουμε πως ο «θεσμός» αυτός έρχεται να δέσει απόλυτα με την «Νέα Στρατηγική της ΕΕ για τα Δάση με ορίζοντα το 2030», δηλαδή φύτευση δενδρυλλίων, τριων δισ για την ακρίβεια, κοινοτικη χρηματοδότηση για την προμήθεια τους, κι άρα όροι και κριτήρια για τον τύπο τους, την προετοιμασία του εδάφους, με την εμπλοκή, φυσικά, του ιδιωτικού τομέα ως διαχειριστές των δασών – αναλυτικοτερα βλ. εδω.

2. Τόνισε την «ανάγκη να υπάρξει μια προσπάθεια που θα γίνει με συναίνεση. Οι δήμοι που έχουν πληγεί θα μας κατευθύνουν, θα μας πουν τις σκέψεις τους. Καμία προσπάθεια δεν πετυχαίνει αν δεν υπάρξει θετική ενέργεια από αυτούς που έχουν πληγεί».

Τουτέστιν, όσοι αντιδρούν δεν θα επιδεικνύουν συναινετικό πνεύμα. Ο επικεφαλής της ΑΕ που έχουμε για κυβέρνηση ετοιμάζει το επικοινωνιακό αφήγημα στις αντιδράσεις των κατοίκων για την παράδοση της περιοχής τους στους ολιγάρχες.

Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο: Εξω οι Ολιγάρχες από τα Δάση

– Φυσική Αναδασωση

– Καμία αλλαγή χρήσης στα καμένα για 30 χρόνια για οποιονδήποτε λόγο

– Καμία ανεμογεννήτρια στη στεριά

ΥΓ. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει οτιδήποτε για τα Βίλια και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων για βοήθεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter