Μερική αμνηστία στη Συρία λόγω Ραμαζανιού

Μερική αμνηστία στη Συρία λόγω Ραμαζανιού

Η συριακή κυβέρνηση, αλλά και οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας απελευθέρωσαν κρατούμενους

Το πολιτικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται ν’ αναλάβει την διοίκηση της πόλης Ράκα στη Συρία, αμέσως μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αμνήστευσε σήμερα 83 χαμηλόβαθμους τζιχανστιστές, σε μια κίνηση καλής θέλησης, προκειμένου να προαχθεί η σταθερότητα στην πόλη.

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στη μάχη για την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι τη χρησιμοποίησαν ως κεντρική βάση για τις πολεμικές επιχειρήσεις τους, κατά την τελευταία τριετία, αλλά κι ως ένα ισχυρό σύμβολο του ισλαμικού χαλιφάτου, που είχαν αυτοανακηρύξει.

Οι ηγέτες των δυνάμεων SDF εκτιμούν ότι η πτώση της πόλης είναι θέμα των επόμενων μηνών.

Οι 83 φυλακισμένοι τζιχαντιστές μεταφέρθηκαν στο διοικητήριο του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα στο χωριό, Αν Ίζα που βρίσκεται βορείως της πόλης, ενώ η χορήγηση της αμνηστίας έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τον εορτασμό του Ιντ αλ-φιτρ, που γιορτάζεται αφού ολοκληρωθεί ο ιερός μουσουλμανικός μήνας της νηστείας (Ραμαζάνι).

Επίσης, η κυβέρνηση στην Δαμασκό απελευθέρωσε σήμερα 672 κρατουμένους από τις φυλακές της Συρίας, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας (SANA).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter