Μερικοί ονειρεύονται να κινηθεί αντισυνταγματικά ο Παυλόπουλος!

Μερικοί ονειρεύονται να κινηθεί αντισυνταγματικά ο Παυλόπουλος!

Έχουν μια «προσωπική» προσέγγιση του Συντάγματος ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στη Βισαλτία του νομού Σερρών (δυστυχώς όχι μόνον εκεί) και αποφάσισαν να καταψηφίσουν την πρόταση (17 ψήφοι έναντι 9) για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κληθεί μάλιστα να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νιγρίτας, στις 21 Φεβρουαρίου.

Και μπορεί να μην «έγινε και τίποτα» με την απόφαση, το σκεπτικό της όμως προκαλεί πολλά ερωτήματα γιατί περίμεναν από τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή να κινηθεί αντισυνταγματικά, όπως ενδεχομένως πολλοί ονειρεύονταν στον ευρύτερο χώρο του γαλάζιου…

Για μερικούς μάλιστα παραμένει πρότυπο ο εθνικιστής πρόεδρος της πΓΔΜ ή Βόρειας Μακεδονίας, Γκιόργκι Ιβάνοφ!

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Καλαϊτζίδης (προερχόμενος από τη ΝΔ) δήλωσε ορθά-κοφτά πως καταψηφίζει την ανακήρυξη του Παυλόπουλου λέγοντας:

«Ο Πρόεδρος των Σκοπίων έχει μια ξεκάθαρη θέση και λέει δεν υπογράφω. Ο δικός μας βολεύεται με την όλη κατάσταση και δεν αντιδρά και δεν εκφράζει άποψη για το θέμα. Πριν δυο χρόνια από την Αμφίπολη είχε πει η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Σήμερα μούγκα. Τίποτα. Εγώ προσωπικά δε θα ψηφίσω για την ανακήρυξη του ως επίτιμο δημότη» δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης.

Από την πλευρά του πάντως ο Προκόπης Παυλόπουλος τήρησε ομολογουμένως μια αξιοπρεπή στάση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ενημερώθηκε για την απόφαση, τηλεφώνησε στη δήμαρχο Βισαλτίας, την ευχαρίστησε για την πρόθεση της και για την προσπάθεια που έγινε και παράλληλα, ζήτησε να μεταφέρει στους πολίτες του Δήμου και ειδικά σε όσους τάχθηκαν κατά της επίσκεψης του ορισμένες σκέψεις του.

Ζήτησε να ενημερωθούν ότι κατανοεί πλήρως τις διαφωνίες τους, τις ανησυχίες τους και τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή τους την απόφαση.

Σέβεται και κατανοεί την απόφαση τους και τους αγώνες τους.

Και ευχήθηκε να συναντηθούν σε άλλο χρόνο και υπό διαφορετικές συνθήκες!

Για μία ακόμη φορά προσπάθησαν να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα δικά τους μικροκομματικά παιχνίδια έχοντας μάλιστα την αξίωση να κινηθεί αντισυνταγματικά!

Ας διαβάσουν λίγο το Σύνταγμα, καλό θα τους κάνει! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter