Μέριλ Στριπ: Το Φεστιβάλ Καννών βράβευσε τη Σιδηρά Κυρία του κινηματογράφου (Photos)

Μέριλ Στριπ: Το Φεστιβάλ Καννών βράβευσε τη Σιδηρά Κυρία του κινηματογράφου (Photos)

Με τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα, βραβεύτηκε η Μέριλ Στριπ, στην έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2024.

Έχουν περάσει 35 χρόνια από το ντεμπούτο της ηθοποιού στις Κάννες με την ταινία «Κραυγή στο σκοτάδι» του 1988, για την οποία της απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Ζιλιέτ Μπινός, φανερά συγκινημένη  απένειμε στη Στριπ το βραβείο αναφερόμενη σε μερικούς από τους  ρόλους της σε ταινίες και σειρές όπως το «Ολοκαύτωμα» του 1978, την ταινία «Kramer vs. Kramer» του 1979 και «Η Εκλογή της Σόφι» του 1982, μεταξύ άλλων.

«Έχετε χαράξει μια ανεξίτηλη πορεία στην ιστορία του κινηματογράφου», είπε η Μπινός στη Στριπ επί σκηνής. «Είστε ένας διεθνής θησαυρός. Αυτό που αισθανόμουν βλέποντας τις ταινίες σας είναι ότι πρέπει να εκπληρώνετε τα όνειρά μας, τα δικά σας όνειρα και όχι μόνο».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αλλάξατε τον τρόπο που βλέπουμε τις γυναίκες στον κόσμο του κινηματογράφου και επίσης μας βοηθάτε να δούμε τους εαυτούς μας διαφορετικά».

Η βραβευμένη με τρία Όσκαρ (έχει λάβει συνολικά 21 υποψηφιότητες) Μέριλ Στριπ με το πιο πρόσφατο για την καθηλωτική της ερμηνεία ως Μάργκαρετ Θάτσερ στη «Σιδηρά Κυρία», όπου, εκτός από το Όσκαρ απέσπασε Χρυσή Σφαίρα και BAFTA, ευχαρίστησε τον επί χρόνια ατζέντη της Κέβιν Χουάν και τον στυλίστα Ρόι Έλεν, τον τελευταίο από τους οποίους θεώρησε «υπεύθυνο για σχεδόν κάθε έναν από τους χαρακτήρες που έχω παίξει τον τελευταίο μισό αιώνα».

Την ίδια στιγμή αστειεύτηκε για τον τρόπο που οι Αμερικάνοι προφέρουν τη λέξη Κάννες.

Η Στριπ αναφέρθηκε επίσης στην πρώτη της παρουσία στις Κάννες το 1988, σημειώνοντας ότι ήταν επιφυλακτική για το μέλλον της καριέρας της όταν έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ με την ταινία «Κραυγή στο σκοτάδι».

«Πριν από τριάντα πέντε χρόνια, όταν ήμουν εδώ για πρώτη φορά, ήμουν ήδη μητέρα τριών παιδιών. Ήμουν έτοιμη να κλείσω τα 40 και πίστευα ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει», είπε.

«Και αυτό δεν ήταν μια εξωπραγματική υπόθεση για τις ηθοποιούς εκείνης της εποχής… Αλλά η μητέρα μου, που συνήθως είχε δίκιο σε όλα, μου είπε: «Μέριλ, αγάπη μου, θα δεις ότι όλα γίνονται τόσο γρήγορα. Τόσο γρήγορα». Και έτσι έγινε. Εκτός από την ομιλία μου, η οποία είναι πολύ μεγάλη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter