Μέρκελ: «Δεν βλέπω ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά επιθυμώ καλές σχέσεις με την Άγκυρα»

Μέρκελ: «Δεν βλέπω ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά επιθυμώ καλές σχέσεις με την Άγκυρα»

«Δεν έβλεπα και εξακολουθώ να μην βλέπω μία ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για καλές σχέσεις με την Άγκυρα.

«Για αυτόν τον λόγο τάχθηκα υπέρ του -όπως έχει συμφωνηθεί και στη Συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας- να ξεκινήσουμε συζητήσεις για την Τελωνειακή Ένωση με την Τουρκία και έχουμε δώσει εντολή στην Επιτροπή να εργαστεί πάνω σε αυτό το πλαίσιο», προσέθεσε η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική ένταξης της Τουρκίας σε συνδυασμό με τη συμφωνία για το προσφυγικό, αναφερόμενη και στην απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για περαιτέρω οικονομική στήριξη της Τουρκίας.

«Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφασίσαμε να δώσουμε άλλα 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία ως στήριξη για την δουλειά της με τους πρόσφυγες. Και ακριβώς για αυτά τα θέματα είμαι σε συνομιλία με τον κ. Ερντογάν. Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τους πρόσφυγες ως πολιτικό εργαλείο, είναι άνθρωποι», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και σημείωσε για ακόμη μία φορά ότι η Τουρκία «φροντίζει με εξέχοντα τρόπο ιδιαίτερα για Σύρους πρόσφυγες, έχει κάνει πολλά και την έχουμε στηρίξει σε αυτό», για να καταλήξει εκφράζοντας την επιθυμία η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να εξελιχθεί περαιτέρω, καθώς, όπως είπε, αυτό είναι το καλύτερο για τους ανθρώπους, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter