Μέρκελ: Ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε μετά δεν βοηθάει

Μέρκελ: Ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε μετά δεν βοηθάει

Δεν μας βοηθά (όμως σε τίποτα) ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε (μετά) ξανά γρήγορα, δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της η οποία θα μεταδοθεί απόψε από το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, διαλύοντας έτσι τις ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των μέτρων του lockdown στη Γερμανία.

«Τα κρούσματα κορονοϊού μειώνονται και πολλοί άνθρωποι λαχταρούν τη χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα. Πολλοί από τους γείτονες της Γερμανίας έκαναν αυτό το λάθος. Δεν μας βοηθά (όμως σε τίποτα) ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε (μετά) γρήγορα», είπε η καγκελάριος, η οποία δεν έδωσε έτσι ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί.

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων για να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν στο θέμα του lockdown.

«Δεν μπορώ ακόμη να πω ποια απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, διότι θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη των αριθμών. Αυτό που δεν μπορούμε να αντέξουμε όμως τώρα θα ήταν μια κατάσταση όπως αυτή την οποία βιώνει η Πορτογαλία», πρόσθεσε η καγκελάριος.

«Πόσο θα ήθελα να ανακοινώσω και κάτι καλό. Αλλά δεν έχει νόημα. Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ψευδείς ελπίδες. Είναι δύσκολες οι στιγμές», τόνισε η Μέρκελ.

Πηγή: RTL, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter