Μέρκελ: Έχουμε υποχρέωση ως ΕΕ να στηρίξουμε την Ελλάδα

Μέρκελ: Έχουμε υποχρέωση ως ΕΕ να στηρίξουμε την Ελλάδα

Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της Αθήνας από τη Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ διεξάγεται το άτυπο συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στο Βερολίνο.

Ενώ η άτυπη σύνοδος των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ συνεχίζει να συνεδριάζει στο Βερολίνο, ηχηρό μήνυμα στήριξης στην Αθήνα έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος στην καθιερωμένη συνέντευξή της με το τέλος του καλοκαιριού υποστήριξε ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να στηρίξουν την Αθήνα στη διένεξή της με την Άγκυρα για τις έρευνες στα ανοιχτά της Κύπρου, αναφέροντας μάλιστα ότι ήδη έχει συζητήσει διεξοδικά με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, το ζήτημα.

Η ξεκάθαρη δήλωση στήριξης της Μέρκελ έρχεται να διασαφηνίσει τα «θολά» μηνύματα του Γερμανού ΥΠΕΞ και διαμεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, Χάικο Μάας, που κινήθηκε περισσότερο στη λογική των ίσων αποστάσεων και προέτρεψε τις δύο πλευρές σε μεταξύ τους διάλογο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σημείωσε: «Βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», προσερχόμενος στη συνάντηση των ΥΠΕΞ, μιλώντας για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των Ευρωπαίων ομολόγων του ως προς την Τουρκία. 

Μάλιστα, χαρακτήρισε «απόλυτη αναγκαιότητα» για την αποκλιμάκωση στη Μεσόγειο τις επικείμενες ανακοινώσεις του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter