Mέρκελ για Brexit: Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο στόχο

Mέρκελ για Brexit: Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο στόχο

Μπορεί να μην έχει βρεθεί ακόμα λύση για το Brexit ωστόσο, η συμφωνία είναι εφικτή παρά τα όποια εμπόδια, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής. 

Παρόλα αυτά η Γερμανίδα καγκελάριος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών για το θέμα.

Σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ, ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητηθεί είναι οι τελωνειακές ρυθμίσεις στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε όμως το όποιο σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, δηλαδή το «όχι» του DUP στο σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον και από το βήμα της γερμανικής Βουλής, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

«Υπάρχει έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες… οπότε είμαστε σε καλύτερο δρόμο σήμερα, αλλά πρέπει ξεκάθαρα να πω πως δεν έχουμε φτάσει στο στόχο ακόμη».

«Χρειαζόμαστε πρακτικές, ρεαλιστικές λύσεις για τους τελωνειακούς ελέγχους στη Βόρεια Ιρλανδία» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

«Θα διαπραγματευθούμε έως το τελευταίο δευτερόλεπτο» σημείωσε. «Εάν κριθεί αναγκαίο, μπορούμε να έχουμε νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής» συμπλήρωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter