Μέρκελ για Τραμπ: Να βρούμε συμβιβαστικές λύσεις

Μέρκελ για Τραμπ: Να βρούμε συμβιβαστικές λύσεις

Τη διάθεσή της να επιδιώξει συμβιβαστικές λύσεις με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σε θέματα όπως το εμπόριο και οι αμυντικές δαπάνες, εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι θα εργαστεί προκειμένου να διαφυλαχθεί η σημαντική σχέση μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας την ομιλία του νέου προέδρου, μετά την ορκωμοσία η Μέρκελ είπε ότι ο Τραμπ «κατέστησε σαφείς τις πεποιθήσεις του». «Εγώ λέω δύο πράγματα όσον αφορά αυτήν την ομιλία: πρώτον, πιστεύω σταθερά ότι είναι το καλύτερο για όλους να εργαζόμαστε μαζί βασισμένοι σε κανόνες, κοινές αξίες και με κοινή δράση στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το διεθνές εμπορικό σύστημα και να συνεισφέρουμε στις στρατιωτικές συμμαχίες. Και δεύτερον, τα επόμενα χρόνια η διατλαντική σχέση δεν θα είναι λιγότερο σημαντική απ’ ότι ήταν τα προηγούμενα. Και θα εργαστώ για αυτό», τόνισε.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «ακόμη και όπου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, συμβιβασμοί και λύσεις μπορούν να βρεθούν όταν ανταλλάσουμε ιδέες με σεβασμό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter