Μέρκελ: Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί το Brexit

Μέρκελ: Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί το Brexit

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αρχίσει να διαπραγματεύεται με τη Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη 19η Ιουνίου, όπως έχει προγραμματιστεί, ενώ σημείωσε πως υποθέτει ότι οι διαπραγματεύσεις θα προχωρήσουν κανονικά παρά το αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της περασμένης εβδομάδας.

«Είμαστε έτοιμοι στην ευρωπαϊκή πλευρά. Θα τα δούμε τα υπόλοιπα», είπε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους έπειτα από μια συνάντησή της με κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους συνδικάτων και ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων στο Μέιζεμπεργκ, μια πόλη στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε υπόθεση περί αλλαγής των σχεδίων του Λονδίνου για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ μετά τις εκλογές, λέγοντας: «Οι πολίτες αποφάσισαν, και υποθέτω ότι θα πρέπει να διεξαγάγουμε τις διαπραγματεύσεις αυτές».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αντηχώντας σχόλια που έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε ότι η πόρτα της ΕΕ παραμένει ανοικτή για τη Βρετανία και ότι επαφίεται στον βρετανικό λαό εάν θέλει να αλλάξει θέση για το εάν θα το ΗΒ θα αποχωρήσει από αυτή.

«Όλοι μας έχουμε συμφέρον (…) να κρατήσουμε (τη Βρετανία) όσο πιο κοντά είναι δυνατόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter