Μέρκελ: Η Γερμανία είναι έτοιμη να συνεισφέρει «σημαντικά» στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Μέρκελ: Η Γερμανία είναι έτοιμη να συνεισφέρει «σημαντικά» στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Η Γερμανία πρέπει να είναι προετοιμασμένη να συνεισφέρει «σημαντικά» στον προϋπολογισμό της ΕΕ, προκειμένου να καλύψει το μπλοκ ενάντια στις επιπτώσεις από το ξέσπασμα του κορονοϊού, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σήμερα Πέμπτη ενώπιον της Bundestag. 

Η Μέρκελ υποστήριξε ότι, στο πνεύμα της αλληλεγγύης και ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να συμβάλει περισσότερο στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

«Η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη, όταν δεν σκέφτεται τον εαυτό της ως Ευρώπη», είπε και πρόσθεσε πως «το θέμα τώρα είναι, να βοηθήσουμε και να διαθέτουμε γρήγορα εργαλεία, τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης».

«Ζούμε εξαιρετικά σοβαρές στιγμές. Όλοι μας, κυβέρνηση και κοινοβούλιο, όλη η χώρα περνάμε μεγάλη δοκιμασία. Και δεν είναι τίποτε άλλο από την υγεία και τις ζωές των πολιτών. Έχουν ληφθεί μέτρα χωρίς προηγούμενο και ευχαριστώ την Βουλή που τα νομοθέτησε κάτω από εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες», επισήμανε η γερμανίδα Καγκελάριος. 

Η Μέρκελ τόνισε ότι θα ζούμε με αυτή την κατάσταση για πολύ καιρό ακόμα και ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία είναι ακόμα στην αρχή. «Θα ζούμε με αυτό για πολύ καιρό», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ίσως είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα της καθώς πήρε αποφάσεις για τον περιορισμό ατομικών ελευθεριών.

«Με βαραίνει το γεγονός ότι άνθρωποι μπορούν να περπατάνε μόνο με άλλον έναν άνθρωπο παρέα έξω από το σπίτι τους», είπε ακόμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter