Μέρκελ και Φον ντερ Λάιεν θέλουν κοντά τους τη Βόρεια Μακεδονία

Μέρκελ και Φον ντερ Λάιεν θέλουν κοντά τους τη Βόρεια Μακεδονία

Η Γερμανίδα καγκελάριος και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισαν τη σημασία να διατηρηθούν κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.

Οι Μέρκελ και Φον ντερ Λάιεν συμφώνησαν στο ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το να διατηρηθούν κοντά στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι δύο χώρες, ώστε να μη χάσουν την ελπίδα τους στην προοπτική ένταξης.

«Αποτελεί θέμα μεγάλης στρατηγικής σημασίας το να συνδέσουμε τα Δυτικά Βαλκάνια όσο το δυνατόν πιο στενά με την ΕΕ. Όσο δεν είναι εφικτό να ανοίξουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις -και η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία έχουν κάνει απίστευτες προσπάθειες για να φτάσουν σε αυτό το σημείο το οποίο εμείς τους ζητήσαμε-, θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να αναπτύξουμε κοινά προγράμματα με τα οποία, μέσω της συνεργασίας, θα συνδεθούμε ακόμη πιο στενά», ανέφερε χαρακτηριστικά η Φον Ντερ Λάιεν

Μάλιστα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμπλήρωσε ότι: «Αν δεν το κάνουμε, θα γεμίσουν άλλοι αυτό το κενό και αυτό δεν το θέλουμε». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter