Μέρκελ και Μακρόν προτείνουν τη δημιουργία ταμείου στήριξης 500 δισ. ευρώ

Μέρκελ και Μακρόν προτείνουν τη δημιουργία ταμείου στήριξης 500 δισ. ευρώ

Η Γερμανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν την πρότασή τους για τη στήριξη των ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες έχουν πληγεί από το πέρασμα της Covid-19.

Η εν λόγω πρόταση γνωστοποιήθηκε μετά το τέλος της μεταξύ τους επικοινωνίας, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφεραν ότι το ταμείο θα έχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προβλέπεται και εξουσιοδότηση της Κομισιόν για δανεισμούς, δίχως όμως να παρακάμπτονται οι συμφωνίες που έχει συνάψει η Ένωση.

Μέρκελ και Μακρόν συμφώνησαν στο ότι θα πρέπει να υπάρχει σύντομα μία συμφωνία, τόσο για τον προϋπολογισμό της Ένωσης, όσο και για το εάν θα δημιουργηθεί ή όχι το ταμείο. «Η λύση πρέπει να είναι ασυνήθιστη για να απαντήσει σε μία ασυνήθιστη κρίση», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, με τον Γάλλο πρόεδρο να αναφέρει ότι: «Η πρότασή μας αφορά τις πραγματικές μεταφορές χρημάτων. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα».

Η Κομισιόν, μέσω της επικεφαλής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, τονίζει ότι η πρόταση των δύο ηγετών είναι «καλοδεχούμενη», κάτι το οποίο πιθανώς να μην ισχύει στις τάξεις χωρών όπως η Ιταλία που έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε σειρά προτάσεων προερχόμενων από τη Γερμανία, όσον αφορά τα μέτρα στήριξης των χωρών ελέω της Covid-19.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter