Μέρκελ και Μακρόν θα αναζητήσουν τα κοινά τους σημεία στην Τουλούζη

Μέρκελ και Μακρόν θα αναζητήσουν τα κοινά τους σημεία στην Τουλούζη

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα συναντηθούν σήμερα στην Τουλούζη, στο πλαίσιο του γαλλογερμανικού συμβουλίου υπουργών. Τι θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες.

Η Άνγκελα Μέρκελ διατύπωσε πριν από λίγες ημέρες την πρόθεση της γερμανικής αλλά και της γαλλικής πλευράς ώστε να επέλθει σύμπλευση θέσεων σε πολλά από τα «καυτά» θέματα της παγκόσμιας επικαιρότητας. Με αυτόν τον στόχο, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθούν σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στην Τουλούζη της Γαλλίας, στο πλαίσιο του γαλλογερμανικού συμβουλίου υπουργών.

Βρετανία, Ουκρανία και Ερντογάν

Στην ατζέντα των δύο ηγετών βρίσκονται θέματα όπως το Brexit, την ώρα που οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν τις συνομιλίες με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία για τον τρόπο εξόδου, η Ουκρανία, αλλά και η Τουρκία. Στο ζήτημα της τουρκικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία, η Μέρκελ και ο Μακρόν είχαν εκφράσει άλλωστε, με κοινές δηλώσεις τους, την αντίθεσή τους στις κινήσεις Ερντογάν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος, θέλουν να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερες κοινές θέσεις πριν από την επικείμενη ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής, που θα διεξαχθεί στις 17/18 Οκτωβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter