Μέρκελ κατά Τραμπ: Δεν μπορείς να θεωρείς τους πάντες ύποπτους

Μέρκελ κατά Τραμπ: Δεν μπορείς να θεωρείς τους πάντες ύποπτους

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Γερμανικής κυβέρνησης στο διάταγμα Τραμπ, που απαγορεύει την είσοδο σε πολίτες 7 μουσουλμανικών χωρών ήρθε σήμερα, μέσω του εκπροσώπου της Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, που δήλωσε ότι δεν μπορεί να εφαρμόζεται η αρχή της γενικευμένης υποψίας.

«Η καγκελάριος είναι πεπεισμένη ότι ακόμη και η αναγκαία, αποφασιστική μάχη ενάντια στην τρομοκρατία δεν δικαιολογεί να μπαίνουν άνθρωποι συγκεκριμένης καταγωγής ή πίστης υπό γενικότερη υποψία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες απαιτεί από τη διεθνή κοινότητα να λάβει σε πρόσφυγες από τον πόλεμο για ανθρωπιστικούς λόγους. Όλα τα κράτη που έχουν υπογράψει αναμένεται να το πράξουν. Η καγκελάριος εξήγησε την πολιτική αυτή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην τηλεφωνική επικοινωνία”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ είπε επίσης ότι «Η γερμανική κυβέρνηση θα εξετάσει τώρα τις συνέπειες του μέτρου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στους Γερμανούς πολίτες με διπλή υπηκοότητα και θα υπερασπίσει τα συμφέροντά τους, αν είναι απαραίτητο, πριν από τους Αμερικανούς εταίρους μας.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter