Μέρκελ-Πούτιν συμφώνησαν τηλεφωνικώς ότι στηρίζουν τον αγωγό Nord Stream 2

Μέρκελ-Πούτιν συμφώνησαν τηλεφωνικώς ότι στηρίζουν τον αγωγό Nord Stream 2

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασαν την περαιτέρω υποστήριξή τους, στο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνομιλία, ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης των διπλωματικών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης στην Λιβύη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Χαιρέτισαν την ανταλλαγή 200 κρατουμένων

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, χαιρέτισαν επίσης την ανταλλαγή 200 κρατουμένων ανάμεσα στο Κίεβο και τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισαν «θετική την ανταλλαγή κρατουμένων η οποία έλαβε χώρα σήμερα στην περιοχή του Ντονέτσκ», σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

Η αρχή της ανταλλαγής κρατουμένων είχε αποφασιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου κατά τη σύνοδο κορυφής για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την πρώτη σε τρία χρόνια, στην οποία συμμετείχαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς και η Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Γερμανίας συζήτησαν επίσης και άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων την υποστήριξή τους στον υπό κατασκευή αγωγό αερίου Nord Stream 2 που συνδέει τις δύο χώρες μέσω της Βαλτικής θάλασσας και αποτελεί αντικείμενο αμερικανικών κυρώσεων.

Οι δύο ηγέτες σημείωσαν επίσης την «πρόοδο» στις συνομιλίες για τη συνέχιση της μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη, με το εν λόγω συμβόλαιο να αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαπραγματεύσεων στη Βιέννη ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς εκπροσώπους. Αναμένεται να υπογραφεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter