Μέρκελ: «Προβληματικός» ο αποκλεισμός του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter

Μέρκελ:  «Προβληματικός» ο αποκλεισμός του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter

«Προβληματικό» θεωρεί τον μόνιμο αποκλεισμό που επέβαλε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter στον λογαριασμό του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, όπως δήλωσε δια του εκπροσώπου της.

«Το θεμελιώδες δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης είναι στοιχειώδους σημασίας», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν μόνο σύμφωνα με τους νόμους, όχι όμως έπειτα από απόφαση των διαχειριστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Υπό αυτή την έννοια, η Καγκελάριος θεωρεί προβληματικό το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του Προέδρου των ΗΠΑ έχουν αποκλειστεί οριστικά», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ (CSU) τόνισε την ανάγκη για περισσότερη εποπτεία στα συγκεκριμένα δίκτυα. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε στις αμερικανικές εταιρίες το πώς θα συζητούμε και πώς όχι», δήλωσε στο Politico και τάχθηκε υπέρ αυστηρότερων κανονισμών ρύθμισης.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για τον αποκλεισμό του Τραμπ από το Twitter

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter