Μέσα από τα μάτια των Ρομά

Μέσα από τα μάτια των Ρομά

Η Κλίμακα διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας «Οι Ρομά μέσα από τα μάτια των Ρομά» η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας  Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Τ.Κ. 11851, Στάση Μετρό Κεραμεικός). Η Έκθεση υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της 10ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, που το 2022 έχει ως θέμα: ««Ας κάνουμε την ψυχική υγεία & την ευεξία για όλους παγκόσμια προτεραιότητα», υποστηρίζοντας το συμβολικό χαρακτήρα της Έκθεσης.

Στην Έκθεση φιλοξενούνται 120 φωτογραφίες, τραβηγμένες από τους/ις ίδιους/ες τους/ις Ρομά και στις οποίες αποτυπώνεται – μέσα από τα μάτια τους – η αυτούσια καθημερινότητα, οι ανάγκες και τα προβλήματα, τα ήθη & τα έθιμα, τα συναισθήματα: της χαράς, της θλίψης, του θυμού, προσπαθώντας να γίνουν «ορατά» σε όλους & όλες. Η Έκθεση αυτή είναι ιδιαίτερη και διαφορετική καθώς απεικονίζει την πραγματικότητα των Ρομά – όπως είναι, χωρίς εξωραϊσμούς ή συναισθηματική φόρτιση και καταγράφει την καθημερινή ζωή τους, δίνοντας σε όλους και όλες μας τη δυνατότητα να συμμετέχουμε και οι ίδιοι/ες σε μια αρχέγονη παράσταση με το μυστήριο αλλά και την χαρά της ζωής συνεχώς παρόντα. Παράλληλα, όπως η κάθε φωτογραφία αποτυπώνει τη στιγμή που φεύγει και γίνεται παρελθόν, έτσι το σύνολο της Έκθεσης επιχειρεί, να μας συνδέσει με το μέλλον, θέλοντας, να αναδείξει όλες τις πτυχές της ζωής των σύγχρονων Ρομά.

Στόχος είναι η Έκθεση Φωτογραφίας να αποτελέσει εργαλείο κοινωνικού διαλόγου και να σηματοδοτήσει την καταπολέμηση του αντιτσιγγανισμού, των στερεοτύπων, του στίγματος, της ρητορικής μίσους, των διακρίσεων και των προκαταλήψεων κατά των Ρομά.

H Κλίμακα είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός – μη κυβερνητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2000, και δραστηριοποιείται στη λειτουργία Μονάδων και στην υλοποίηση έργων και προγραμμάτων στα πεδία της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής ένταξης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχοι του έργου του

φορέα είναι:

– Η ανάπτυξη του ανθρώπινου και κοινωνικού κεφαλαίου για την αντιμετώπιση του κοινωνικού

αποκλεισμού

– Η ισότητα των ευκαιριών πρόσβασης και απολαβής των κοινωνικών αγαθών

– Η προαγωγή της ψυχικής υγείας

– Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης

Το Κέντρο Ημέρας για Ρομά, που λειτουργεί η Κλίμακα από το 2000, προσφέρει ολιστική διεπιστημονική και διαπολιτισμικά κατάλληλη φροντίδα για Ρομά με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Η βελτίωση της υγείας & της ψυχικής υγείας των Ρομά αποτελεί μια ιδιαίτερα πολυσύνθετη

διαδικασία. Για αυτό και η ΚΛΙΜΑΚΑ αναπτύσσει μια ολιστική και ευέλικτη προσέγγιση που, επιπρόσθετα, συμπεριλαμβάνει τους βασικούς τομείς που καθορίζουν την κοινωνική ένταξη: στέγαση, εκπαίδευση & απασχόληση.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 08/10/2022, 19.30

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/10/2022, 17.00 – 22.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 09/10/2022, 10.00-15.00

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10/2022, 10.00-15.00

ΤΡΙΤΗ 11/10/2022, 11.00 – 19.00

Μυστικά & Documento

27/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter