Μεσαία τάξη των 500 ευρώ ονειρεύονται Μητσοτάκης και ΝΔ

Μεσαία τάξη των 500 ευρώ ονειρεύονται Μητσοτάκης και ΝΔ

Κάθε ημέρα και μια αποκάλυψη από τους υπουργούς της κυβέρνησης. Κάθε ημέρα και μια διάψευση των προσδοκιών όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το καλοκαίρι.

Καταπέλτης ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή ο οποίος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2020 «ούτε αναπτυξιακό, ούτε κοινωνικό» αλλά μόνο ένα «περιτύλιγμα για αντεργατικά μέτρα» ενώ για τις τοποθετήσεις των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης ανέφερε ότι δεν συνάδει καθόλου με την προεκλογική ρητορική της ΝΔ περί «καμένης γης» και τέταρτου μνημονίου. Μάλιστα προσήψε στις κυβερνητικές θέσεις ταξική μεροληψία υπέρ των υψηλών κλιμακίων της εισοδηματικής πυραμίδας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η μισή παρέμβαση» της ΝΔ στοχεύει σε νοικοκυριά με πλούτο άνω των 500.000 ευρώ ενώ «στη μέση οικογένεια» η κυβέρνηση δίνει 56 ευρώ ετησίως.

Η μεγάλη έκπληξη όμως ήρθε όμως από την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ο οποίος υιοθετώντας πλήρως τη θέση του ΟΟΣΑ για το πώς προσδιορίζεται η «μεσαία τάξη» ανέφερε ότι: «Ως μεσαία τάξη χαρακτηρίζονται τα νοικοκυριά με ένα άτομο που εισοδηματικά κινούνται μεταξύ 6.294 και 16.783 ευρώ, με δύο άτομα μεταξύ 8.901 και 23.735 ευρώ, και με τρία άτομα μεταξύ 10.901 και 29.069 ευρώ».

Η βόμβα Σταϊκούρα άφησε σύξυλους όχι μόνο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και αυτούς της συμπολίτευσης.

Το ότι ο υπουργός Οικονομικών επίσημα θεωρεί ότι το άτομο που διατηρεί νοικοκυριό και αμείβεται με 524 ευρώ το μήνα, θεωρείται μέλος της «μεσαίας τάξης» ενώ μέλη της ίδιας τάξης θεωρούνται ζευγάρια που συντηρούν νοικοκυριό με συνολικό μηνιαίο εισόδημα 741,75 ευρώ και τριμελείς οικογένειες με συνολικό μηνιαίο εισόδημα 908,4 ευρώ, είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να το υπερασπιστεί κανένας όσο φιλοκυβερνητικός και αν είναι, όταν μάλιστα ο κατώτατος μισθός ανειδίκευτου εργάτη έχει προσδιοριστεί στα 650 ευρώ.

Και αποκαλύπτεται πλέον το τεράστιο προεκλογικό fake news που διακινούσε η Νέα Δημοκρατία στους υποψήφιους ψηφοφόρους της, ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση θα στηρίξει πρωτίστως τη μεσαία τάξη.

Θα ψηφίσουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αυτή την καρικατούρα προϋπολογισμού; Θα μπορέσουν να τον υποστηρίξουν στις εορτές των Χριστουγέννων όταν θα επισκεφτούν τις περιφέρειες τους;

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και με τη βούλα πλέον του πιο ειδικού υπουργού της είναι η όλο και μεγαλύτερη φτωχοποίηση του ελληνικού πληθυσμού και η ενίσχυση των πλούσιων με όλους τους τρόπους . και το κάνουν χωρίς να κρατούν κανένα πρόσχημα.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε όλοι τόσο το καλύτερο.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter