Μεσαίωνας στην Πάτρα: Ο Δήμος «διώχνει» τους Rotting Christ από αίθουσα – Το χρυσαυγίτικο αίτημα και ο ρόλος του Μητροπολίτη

Μεσαίωνας στην Πάτρα: Ο Δήμος «διώχνει» τους Rotting Christ από αίθουσα – Το χρυσαυγίτικο αίτημα και ο ρόλος του Μητροπολίτη

Σάλο έχει προκαλέσει η παρέμβαση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας της “Χρυσής Αυγής” στον εισαγγελλέα της Πάτρας προκειμένου να ακυρωθεί η συναυλία του συγκροτήματος Rottin Christ (“Σάπιος Χριστός”) που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή στην “Αίγλη” της Βέσο Μάρε. 

Η απόφαση του Δήμου της Πάτρας να πάρει πίσω την αίθουσα έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους διοργανωτές, οι οποίοι κάνουν λόγο για μεσαίωνα… 

Ενώ, η συναυλία ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στο Metropolis της Τσαμαδού, ωστόσο, υπάρχουν παρεμβάσεις ακροδεξιών αλλά και θρησκευτικών κύκλων που επιθυμούν να ματαιωθεί και να μην γίνει ούτε σε άλλο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Πατριωτικής Αυγής», Ανδρέας Νικολακόπουλος, που στηρίζεται από την «Χρυσή Αυγή», επισκέφθηκε αρχικά τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει ώστε να μην γίνει η συναυλία. Στην συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο χρυσαυγίτης υποψήφιος Περιφερειάρχης, μαζί με 4 ακόμα άτομα, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ματαιωθεί η εμφάνιση του συγκροτήματος επειδή όπως υποστηρίζουν προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών.

Οι διοργανωτές της συναυλίας Γιώργος Σταματόπουλος και Γεωργία Παρασκευοπούλου μιλώντας στο thebest.gr ανέφεραν ότι αρχικά ο Δήμος Πατρέων είχε παραχωρήσει τον χώρο της Αίγλη, στη συνέχεια πήρε πίσω την παραχώρηση λέγοντας ότι πρόκειται για απόφαση του Δημάρχου Πατρεών και αργότερα επικαλέστηκε τεχνικά προβλήματα. Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας γίνεται λόγος για «μεσαίωνα».

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά όσα υποστηρίζει η εταιρεία:

“Αγαπητοί φίλοι και fans των Rotting Christ είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Πάτρας θεώρησε σωστό να αθετήσει τη συμφωνία με την εταιρεία μας για τη διάθεση του χώρου Αίγλη και να μην μας παραχωρήσει την αίθουσα για το live της Παρασκευής, παρόλο που είχε ήδη κατατεθεί το ενοίκιο του χώρου.

Ως δικαιολογία πρόβαλαν ότι έχει χαλάσει ο ηλεκτρολογικός πίνακας της αίθουσας και δεν διορθώνεται. Παρόλα αυτά η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στις 16/03 θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα!!

Όπως πληροφορηθήκαμε από τα Πατρινά ΜΜΕ και από άτομα που εργάζονται στο δήμο, άτομα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών πίεσαν το Δήμο να ακυρώσει το event και να μην μας παραχωρήσει την Αίγλη λόγω του υβριστικού και καλά ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού.

Ο καθόλα κομμουνιστικός Δήμος μας θεώρησε καλύτερο να αθετήσει τη συμφωνία του και να μας ενημερώσει δύο μέρες πριν την εκδήλωση και αφού είχαμε ήδη μπει σε αρκετά έξοδα ότι δεν μας παραχωρεί την αίθουσα. Είναι γεγονός ότι ζούμε μεσαιωνικές στιγμές….!

Κόντρα λοιπόν στο νέο μεσαίωνα και στις οπισθοδρομικές τακτικές εμείς θα πραγματοποιήσουμε το live μας στο χώρο METROPOLIS”.

Στον χορό των αντιδράσεων μπήκε και η Μονή Εσφιγμένων η οποία με ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για έλευση… αντιχρίστων. Αναλυτικά αναφέρει: “Μετά από τα καρνα-βάαλ-ια λοιπόν, έρχονται οι αντίχριστοι οι οποίοι επέλεξαν την πρώτη εβδομάδα της Αγίας και μεγάλης τεσσερακοστής και την Παρασκευή, των Α’ Χαιρετισμών προς Την Παναγία μας για να…. “προσφέρουν πολιτισμό”… έχουν ενημερωθεί τόσο η Μητρόπολη Πατρών όσο και ο Δήμος ώστε να πάρουν θέση σε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά ή οποία προσβάλλει βάναυσα το Ορθόδοξο συναίσθημα».

Από την πλευρά της εταιρείας διοργάνωσης υπάρχει η πληροφόρηση ότι ασκήθηκαν πιέσεις στον Δήμο από την εκκλησία για ακύρωση της συναυλίας.

Τι λέει ο Δήμος

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Τάκη Πετρόπουλο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ο οποίος απάντησε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την αναφορά στον Εισαγγελέα και ότι οι λόγοι για την μη διάθεση του χώρου είναι τεχνικοί. Σε ερώτηση του thebest.gr για το εάν η προγραμματισμένη συναυλία του Σαββάτου από άλλο συγκρότημα (συγκεκριμένα τον Γιάννη Αγγελάκα) θα γίνει, μας απάντησε αρχικά ότι θα έχουν προλάβει να αποκαταστασθούν τα τεχνικά προβλήματα μέχρι το Σάββατο, ενώ σε επόμενη επικοινωνία του με το thebest.gr πρόσθεσε ότι πιθανόν να μην έχουν αποκατασταθεί, ούτε και για τη συναυλία του Αγγελάκα.

Το thebest.gr επικοινώνησε το μεσημέρι και με τους διοργανωτές της συναυλίας του Γιάννη Αγγελάκα, ωστόσο, τα εισιτήρια προπωλούνται κανονικά.

Πηγή: thebest.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter