Μεσαιωνική διατύπωση λοιμωξιολόγου: «Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω κορονοϊό»

Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει μία μεσαιωνική δήλωση της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου με αφορμή το ζήτημα της μετάδοσης του κορονοϊού μέσω της «θείας κοινωνίας».

Σε συνέντευξή της στον Real FΜ, η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε στην περίπτωση που στη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, η κ. Γιαμαρέλλου απάντησε: «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους».

Η δήλωσή της αυτή αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις καθώς με την ιδιότητά της η κ. Γιαμαρέλλου, έχουν άλλη βαρύτητα και ίσως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική στις δημόσιες διατυπώσεις της, ειδικά από τη στιγμή που ο κορονοϊός είναι αποδεδειγμένα ένας πολύ επικίνδυνος ιός που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα, είπε: «Ανήκω σε αυτούς που θα πήγαιναν στην εκκλησία αλλά θα πρότεινα σε άτομα άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή σε ανοσοκαταστολή, μέχρι να εξελιχθεί η ιστορία και να μην έχει γίνει διασπορά κρουσμάτων, να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση».

«Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο», υποστήριξε η κ. Γιαμαρέλλου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.