Μέση Ανατολή: Αμερικανικές επιθέσεις σε φιλοϊρανικές οργανώσεις σε Συρία και Ιράκ

Μέση Ανατολή: Αμερικανικές επιθέσεις σε φιλοϊρανικές οργανώσεις σε Συρία και Ιράκ
AP Photo/Raad Adayleh, File

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν σήμερα να πραγματοποιούν πλήγματα εν είδει αντιποίνων στη Συρία και στο Ιράκ, δήλωσαν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι, μετά τη φονική επίθεση στην Ιορδανία κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν σχεδόν άλλοι 40, και την οποία η Ουάσινγκτον απέδωσε σε ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν.

Τα πλήγματα του αμερικανικού στρατού σήμερα στη Συρία, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και Fox News, πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την επίσημη τελετή υποδοχής στο αμερικανικό έδαφος υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, των σορών των τριών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν την Κυριακή κοντά στα συριακά σύνορα.

Δεν είναι ακόμη γνωστό τι ακριβώς έχουν στοχεύσει οι ΗΠΑ, αλλά έξι φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα από πλήγματα που φέρονται να πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ανατολική Συρία.

“Έξι φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε πλήγματα κοντά στο αλ-Μαγιαντίν”, δήλωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διευθυντής αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα πλήγματα “πιθανόν πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter