Μέση Ανατολή: Ανοίγει υπό όρους το πέρασμα της Ράφα για παροχή βοήθειας στη Γάζα – Αδιάκοποι βομβαρδισμοί για 12η νύχτα

Μέση Ανατολή: Ανοίγει υπό όρους το πέρασμα της Ράφα για παροχή βοήθειας στη Γάζα – Αδιάκοποι βομβαρδισμοί για 12η νύχτα

Στο άνοιγμα -υπό όρους- του περάσματος της Ράφα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Ράφα συμφώνησαν οι Τζο Μπάιντεν και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο αιγύπτιος ομόλογός του επικοινώνησαν τηλεφωνικά, με τον Μπάιντεν να δηλώνει ότι η Αίγυπτος θα ανοίξει το σημείο διέλευσης στη Ράφα για «να αφήσει έως και 20 φορτηγά να περάσουν για να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους».

«Εάν η Χαμάς τα κατασχέσει ή δεν τους επιτρέψει να περάσουν θα τερματιστεί η προσπάθεια», σημείωσε ο Μπάιντεν, αποδίδοντας «εύσημα» στον πρόεδρο της Αιγύπτου για τη «συνεργασία» του.

Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν περίπου 2,4 εκατ. Παλαιστίνιοι, «θα πρέπει να είναι συστηματική, της τάξης των 100 φορτηγών ημερησίως», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Γκρίφιθς, συντονιστής του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν θα εμποδίσει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αίγυπτο, «εφόσον πρόκειται για τρόφιμα, νερό και φάρμακα που προορίζονται για τους αμάχους στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας» και «εφόσον οι προμήθειες δεν φθάσουν στη Χαμάς».

Εφιάλτης δίχως τέλος

Οι βομβαρδισμοί στην Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ συνεχίστηκαν για 12η ημέρα.

Τα θύματα από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις υπολογίζονται σε 3.748 από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 12.000.

Το 70% των θυμάτων είναι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ενώ οι αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον 1.300 παλαιστίνιοι πολίτες, μεταξύ των οποίων 600 παιδιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter