Μέση Ανατολή: Δραματικές καταστάσεις στα νοσοκομεία της Γάζας – Ισραηλινά τανκ στο Αλ Άχλι (Video)

Μέση Ανατολή: Δραματικές καταστάσεις στα νοσοκομεία της Γάζας – Ισραηλινά τανκ στο Αλ Άχλι (Video)

Τραγική είναι η έκκληση της Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS), που αναφέρει ότι ομάδες της είναι «πολιορκημένες» καθώς ισραηλινά τανκ είναι σταθμευμένα στην περιοχή του νοσοκομείου Αλ Άχλι εν μέσω σφοδρών μαχών.

«Απαιτούμε άμεση παρέμβαση για την προστασία των ομάδων μας που βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο», ανέφερε η PRCS.

Μια μέρα νωρίτερα, η υπηρεσία υγείας σημείωσε ότι οι ομάδες της ήταν παγιδευμένες και ότι άκουγαν εκρήξεις στην περιοχή του νοσοκομείου της πόλης της Γάζας. Υπογράμμισε ότι οι γιατροί δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν πολλά θύματα στο προαύλιο της εγκατάστασης.

«Τραγωδία» στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο

Ο Δρ Τομ Πότοκαρ, ο επικεφαλής χειρουργός στο Ευρωπαϊκό νοσοκομείο στη Γάζα, δημοσίευσε μια συναισθηματική ενημέρωση για την κατάσταση στο νοσοκομείο στον λογαριασμό X (πρώην Twitter) του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Ανέφερε ότι η ομάδα του εργάζεται ασταμάτητα για 12 ώρες την ημέρα για τρεις εβδομάδες χωρίς επαρκή εφόδια για την πλήρη φροντίδα όλων των ασθενών του νοσοκομείου.

«Το αδυσώπητο του να βλέπεις τόσες πολλές κατεστραμμένες ζωές, τόσα πολλά θρυμματισμένα σώματα και καμένα σώματα, ιδιαίτερα παιδιά», είναι εξαιρετικά δυσάρεστο, ανέφερε.

«Ολόκληρη η ομάδα, και ελπίζω όλοι, ελπίζουμε ότι αυτό θα τελειώσει σύντομα», συμπλήρωσε.

Το Κατάρ αποδομεί τους ισχυρισμούς το Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής του Κατάρ για την Ανασυγκρότηση της Γάζας, Μοχάμεντ αλ-Εμαντί, χαρακτήρισε τους ισραηλινούς ισχυρισμούς για την παρουσία ενός κτιρίου που ανήκει στο Κατάρ μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ως «αβάσιμους» και «αναληθείς».

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, είπε ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί τους ισχυρισμούς ως «δικαιολογία… για να επιτεθεί σε νοσοκομεία», μεταξύ άλλων παραβιάσεων που έχει διαπράξει, επηρεάζοντας τους πολίτες, καθώς και τις υποδομές της πόλης.

Η έδρα της επιτροπής, είπε ο αλ-Εμαντί, η οποία βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Γάζας, απέχει περίπου τρία χιλιόμετρα από το ιατρικό συγκρότημα του Αλ Σίφα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter