Μέση Ανατολή: Πάνω από 400 νεκροί, πολλοί όμηροι – Χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας (Photos – Video)

Μέση Ανατολή: Πάνω από 400 νεκροί, πολλοί όμηροι – Χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας (Photos – Video)

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την επίχειρηση “Σιδερένια Ξίφη”, κηρύσσοντας μια κατάσταση συναγερμού πολέμου. Όπως ανέφεραν, οι IDF θα χρησιμοποιήσουν «βαριά χερσαία μέσα» κατά μαχητών. «Στόχοι μας είναι να σκοτωθούν όλοι οι τρομοκράτες, όλες οι κοινότητες να απαλλαγούν από τους τρομοκράτες», τονίζει η ανακοίνωση του IDF.

Προειδοποίησε επίσης όσους ζουν στο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν μέσα στα καταφύγια μέχρι νεωτέρας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι οι IDF πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και αργότερα θα συνεχίσουν με «βαριά χερσαία μέσα».

Ανέφεραν σήμερα ότι ότι σκότωσαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους τρομοκράτες στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες.

Τουλάχιστον 250 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τις σημερινές επιθέσεις της Χαμάς, μετέδωσε ο ισραηλινός σταθμός N12, σε νεότερο απολογισμό.

Παλαιστινιακές αρχές υγείας στην Λωρίδα της Γάζας αναφέρουν στον τελευταίο τους απολογισμό ότι 232 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Γάζα και άλλοι 1.790 τραυματίστηκαν.

Το ισραηλινό δίκτυο N12 μετέδωσε ότι περίπου 50 ισραηλινοί όμηροι κρατούνται από ενόπλους της Χαμάς στο κιμπούτς Μπίρι κοντά στο σύνορο με τη Γάζα.

 

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν σήμερα τρία κτίρια του «Πύργου της Παλαιστίνης» στη συνοικία αλ-Ρινάλ της πόλης της Γάζας, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που είδαν τους τρεις πύργους άνω των δέκα ορόφων να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον μετά από εκρήξεις.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε «δύο πολυόροφα κτίρια» με αεροπορικές επιδρομές, κατηγορώντας την «τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ότι προστατεύει τη στρατιωτική της υποδομή «στην καρδιά του πληθυσμού» του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο στρατός τόνισε ότι προειδοποίησε τους κατοίκους πριν από τα πλήγματα και «τους ζήτησε να εκκενώσουν την περιοχή».

«Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε», δήλωσε νωρίτερα ο Νετανιάχου.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι τόνισε ότι οι μάχες μεταξύ Χαμάς και Ισραηλινών δυνάμεων συνεχίζονται και ότι αυτή τη στιγμή οι μάχες γίνονται σε 22 τοποθεσίες.

«Δεν υπάρχει κοινότητα στο νότιο Ισραήλ όπου δεν έχουμε δυνάμεις», ανέφερε ο Χαγκάρι.

«Υπάρχουν κοινότητες που έχουν εκδιωχθεί οι τρομοκράτες, αλλά θέλουμε να ολοκληρώσουμε πρόσθετες σαρώσεις της περιοχής πριν το ανακοινώσουμε”, πρόσθεσε.

Έκανε λόγο για «καταστάσεις ομηρίας» στους οικισμούς Οφακίμ και Μπέρι. «Υπάρχουν ειδικές δυνάμεις εκεί με ανώτερους διοικητές και διεξάγονται μάχες με πυρά».

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο», είπε.

Σε όλες τις περιοχές έχουν στηθεί οδοφράγματα.

Ο εκπρόσωπος του στρατούν προειδοποίησε ότι κυκλοφορούν πολλές ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις μάχες. «Ειπώθηκε ότι ο Νίμροντ Αλόνι (ένας ανώτατος στρατηγός) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ειπώθηκε ότι ο Άβι Ροσενφελτ (διοικητής της Μεραρχίας της Γάζας) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια».

Ισραηλινό πολεμικό ναυτικό βυθίζει πλοιάρια της Χαμάς:

Ο αρχηγός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια «προβλέπει μια μεγάλη νίκη» κατά του Ισραήλ

«Βρισκόμαστε κοντά να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη», δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτης της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, μετά τη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση κατά του Ισραήλ.

«Φτάνει πια, ο κύκλος των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων για τον αγώνα απελευθέρωσης της γης μας και των κρατουμένων μας (…) μέσα σε (ισραηλινές) φυλακές πρέπει να ολοκληρωθεί», είπε ο Χανίγια σε δηλώσεις του που μετέδωσε το Al-Aqsa TV, τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς.

Απευθυνόμενος στις αραβικές χώρες είπε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να τους προσφέρει καμία προστασία.

Τόνισε ότι ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις σκοπεύουν να επεκτείνουν την εν εξελίξει μάχη στη Γάζα στη Δυτική Οχθη και στην Ιερουσαλήμ.

«Η μάχη πέρασε στην καρδιά της σιωνιστικής οντότητας» είπε.

Εκατοντάδες νεκροί

«Ο αριθμός των νεκρών από τη συνεχιζόμενη βίαιη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται σε 198 Παλαιστίνιους μάρτυρες, και άλλους 1.610 τραυματίες, από νωρίς σήμερα το πρωί» σύμφωνα με ανακοίνωση της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει «ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης αεροπορικές επιδρομές σε ιατρικό προσωπικό στη Γάζα» και «οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ασθενοφόρα και νοσοκομεία στη Γάζα». Αυτές οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα θύματα μεταξύ αμάχων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων σε κρίσιμη κατάσταση, προστίθεται.

Εν συνεχεία, η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης αναφέρει:«Το Κράτος της Παλαιστίνης έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τις συνέπειες του αποκλεισμού του πολιτικού ορίζοντα και της αποτυχίας να επιτρέψουμε στον Παλαιστινιακό λαό να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση και να δημιουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το δικό του κράτος. Έχουμε επίσης προειδοποιήσει για τις συνέπειες των καθημερινών προκλήσεων και επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης τρομοκρατίας των εποίκων και των δυνάμεων κατοχής, καθώς και των επιδρομών στο τέμενος Al-Aqsa και στους χριστιανικούς και ισλαμικούς ιερούς τόπους. Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή μας μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής της γης του Κράτους της Παλαιστίνης, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σύνορα του 1967, και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του λαού στην ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία του. Η αποκήρυξη από το Ισραήλ των υπογεγραμμένων συμφωνιών και η μη τήρηση των διεθνών αποφάσεων νομιμότητας οδήγησαν στην καταστροφή της ειρηνευτικής διαδικασίας. Αυτό προστίθεται στην απουσία λύσης για την Παλαιστινιακή υπόθεση μετά από 75 χρόνια ταλαιπωρίας και εκτοπισμού, στη συνέχιση της πολιτικής που τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά και στη σιωπή της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τις εγκληματικές και ρατσιστικές πρακτικές των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής εναντίον του Παλαιστινιακού λαού και στη συνέχιση της αδικίας και της καταπίεσης στην οποία εκτίθεται ο Παλαιστινιακός λαός. Αυτοί είναι οι λόγοι πίσω από αυτήν την εκρηκτική κατάσταση και την απουσία ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή».

Στην ανακοίνωση καλείται η διεθνή κοινότητα «να καταδικάσει τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ στον αυτόχθονα Παλαιστινιακό λαό στην πατρίδα τους και να βοηθήσει στον τερματισμό της συνεχιζόμενης και περαιτέρω επέκτασης της παράνομης Ισραηλινής κατοχής στο Κράτος της Παλαιστίνης».

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή για την διακοπή ηλεκτοδρότησης από σήμερα το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας.

“Δεν πρόκειται να είναι όπως ήταν στο παρελθόν”, προειδοποίησε ο υπουργός σε ανακοίνωσή του.

Η Λωρίδα της Γάζας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Ισραήλ και σε εισαγωγές καυσίμων για την ηλεκτροδότηση του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter