Μέση Ανατολή: Η Χαμάς απειλεί την Ασκελόν – Τελεσίγραφο στους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς απειλεί την Ασκελόν – Τελεσίγραφο στους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Izz ad-Din al-Qassam της Χαμάς, ο οποίος φέρει το ψευδώνυμο Αμπού Ομπεϊντά, απειλεί τη νότια παράκτια πόλη Ασκελόν με μια μεγάλη επίθεση με ρουκέτες τις επόμενες ώρες.

«Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να εκτοπίσει τον λαό μας και να τον αναγκάσει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε πολλές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, δίνουμε στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης Ασκελόν προθεσμία να φύγουν πριν από τις 5 το απόγευμα», λέει ο Αμπού Ομπέιντα στο Telegram.

Παράλληλα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαιώνουν ότι πολλοί μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν σε παραλία κοντά στα σύνορα της Γάζας. Τα ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν έναν αριθμό τρομοκρατών στην παραλία Ζικίμ. «Τα στρατεύματα του IDF σκότωσαν έναν αριθμό ένοπλων τρομοκρατών στην περιοχή της παραλίας Ζικίμ πριν από λίγο», λέει ο στρατός, προσθέτοντας ότι θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Το IDF είπε ότι κανένας Παλαιστίνιος μαχητής δεν κατάφερε να διεισδύσει στο Ισραήλ από τη Γάζα από χθες, αλλά ορισμένοι εξακολουθούν να παραμένουν στο ισραηλινό έδαφος από την εισβολή του Σαββάτου.

Ένας αλλοδαπός εργάτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά σε πρόσκρουση ρουκετών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Εσκόλ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, λένε οι γιατροί. Η υπηρεσία Magen David Adom λέει ότι οι γιατροί της έχουν δηλώσει τον θάνατο ενός αλλοδαπού εργάτη ηλικίας 30 ετών και νοσηλεύουν άλλους δύο, επίσης στα 30 τους, σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Μπεν Γκβιρ θέλει να εξοπλίσει πολιτοφυλακές σε πόλεις γύρω από τη Γάζα

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ανακοινώνει ότι το υπουργείο του αγοράζει 10.000 τουφέκια προκειμένου να εξοπλίσει πολιτοφυλακές, ειδικά εκείνες σε πόλεις κοντά στα σύνορα, καθώς και σε μικτές εβραιοαραβικές πόλεις και οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Ο υπουργός, ο οποίος ηγείται του ακροδεξιού κόμματος Otzma Yehudit, λέει ότι 4.000 τυφέκια έχουν ήδη αγοραστεί από έναν Ισραηλινό κατασκευαστή και θα διανεμηθούν αμέσως. Έχουν αποκτηθεί επίσης κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα που θα διανεμηθούν μαζί με τα τυφέκια εφόδου.

Ο Μπεν Γκβιρ είπε ότι τα όπλα και ο εξοπλισμός θα διανεμηθούν σε «εκατοντάδες πόλεις που έχουν ομάδες πολιτικών ασφαλείας που συνδέονται με τη Συνοριακή Αστυνομία της Ισραηλινής Αστυνομίας».

Ομάδες πολιτοφυλακής περιπολούν σε μικρές πόλεις και κοινότητες στην περιφέρεια του Ισραήλ και στους οικισμούς της Δυτικής Όχθης, μερικές από τις οποίες βοήθησαν τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της εισβολής της Χαμάς το Σάββατο.

«Θα ανατρέψουμε τον κόσμο έτσι ώστε οι πόλεις να προστατεύονται. Έχω δώσει οδηγίες για μαζικό οπλισμό των πολιτικών ομάδων ασφαλείας», ανέφερε ο Μπεν Γκβιρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter