Xάος στη Μέση Ανατολή: Με βομβρδισμούς απαντά το Ισραήλ στην αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς με 5.000 ρουκέτες (Video)

Xάος στη Μέση Ανατολή: Με βομβρδισμούς απαντά το Ισραήλ στην αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς με 5.000 ρουκέτες (Video)

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση ότι πολλές «δεκάδες από τα μαχητικά αεροσκάφη (του) πλήττουν αυτή στιγμή αριθμό στόχων» της Χαμάς.

Nωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση στο Ισραήλ εδώ και χρόνια, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που συνδύασε ενόπλους που πέρασαν τα σύνορα, με ένα βαρύ μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Καθώς ηχούσαν οι προειδοποιητικές σειρήνες στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση καθώς ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας.

Όπως επισημαινει το Reuters, το περιστατικό του Σαββάτου ήταν το πιο σοβαρό από τότε που το Ισραήλ και η Χαμάς πολέμησαν έναν 10ήμερο πόλεμο το 2021, με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν οδομαχίες μεταξύ ομάδων Παλαιστινίων μαχητών και δυνάμεων ασφαλείας σε πόλεις στο νότιο Ισραήλ.

Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς Μοχάμαντ Ντέιφ ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης σε εκπομπή στα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, καλώντας τους απανταχού Παλαιστίνιους να πολεμήσουν.

«Αυτή είναι η μέρα της μεγαλύτερης μάχης για τον τερματισμό της τελευταίας κατοχής στη γη», είπε, προσθέτοντας ότι έχουν εκτοξευθεί 5.000 πύραυλοι.

Μία Ισραηλινή γυναίκα σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς πληρώματα ασθενοφόρων αναπτύχθηκαν σε περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

https://twitter.com/i/status/1710513255716663782

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του επιχειρούν εντός της Γάζας, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

«Πολλοί τρομοκράτες έχουν διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας είχαν πει να μείνουν στα σπίτια τους.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Παλαιστίνιους να έχουν στην κατοχή τους στρατιωτικό όχημα και όπλα ισραηλινών στρατιωτών του Ισραήλ, ένα δείγμα της ποιοτικής αντιπαράθεσης των δύο πλευρών που μόλις ξεκίνησε με άγνωστες ακόμα τις εκτάσεις που μπορεί να λάβει.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter