Μέση Ανατολή: Ισραηλινό πλήγμα στο πέρασμα της Ράφα – Εκκλήσεις ΠΟΥ για «ανθρωπιστικό διάδρομο»

Μέση Ανατολή: Ισραηλινό πλήγμα στο πέρασμα της Ράφα – Εκκλήσεις ΠΟΥ για «ανθρωπιστικό διάδρομο»

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, δήλωσε στο αιγυπτιακό Μέσο Mada Masr πηγή που εργάζεται στο πέρασμα.

Πέρασμα για βοήθεια

Η αεροπορική επιδρομή έπληξε την πύλη στο συνοριακό πέρασμα, στο ίδιο σημείο με την προηγούμενη επίθεση, και το πέρασμα έκλεισε ξανά ως αποτέλεσμα του πλήγματος, σύμφωνα με την πηγή.

Το αρχικό χτύπημα χτύπησε την πύλη τη Δευτέρα το βράδυ, οδηγώντας τις αρχές να κλείσουν τη διάβαση, η οποία προηγουμένως ήταν ανοιχτή για τους ανθρώπους από τη Γάζα που μπορούσαν να εισέλθουν στην Αίγυπτο για πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια. Το πέρασμα άνοιξε ξανά το πρωί της Τρίτης μέχρι τη δεύτερη αεροπορική επιδρομή.

Παράλληλα, αναφορές σε διεθνή Μέσα θέλουν τους Ισραηλινούς να ναρκοθετούν τα ανοίγματα στην περίφραξη από τα οποία πέρασαν οι μαχητές της Χαμάς.

Ένας στους δέκα Παλαιστίνιους εκτοπίστηκε

Οι ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα αυξάνονται συνεχώς, όσο διαρκεί ο πλήρης αποκλεισμός της από βασικά αγαθά, πράγμα που ο ΟΗΕ ανέφερε ότι απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο. Περίπου 200.000 άνθρωποι, σχεδόν το ένα δέκατο του πληθυσμού της Γάζας, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη Γάζα από την έναρξη των εχθροπραξιών, δήλωσε το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, προειδοποιώντας ότι ο θύλακας είναι στα όριά του από τις ελλείψεις νερού και ηλεκτρισμού λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού.

«Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι έχουν καταφύγει σε σχολεία», είπε ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του ΟΗΕ, σε ενημέρωση στη Γενεύης, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένονται περαιτέρω εκτοπισμοί. Επίσης, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι έχει αναφέρει 13 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας στη Γάζα από το Σαββατοκύριακο. Ο ΠΟΥ κάνει έκκληση για τη διάνοιξη «ανθρωπιστικού διαδρόμου», για την πρόσβαση των κατοίκων της Γάζας σε ιατροφαρμακευτική βοήθεια. «Ο ΠΟΥ ζητά να τερματιστεί η βία. Απαιτείται ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για να προσεγγίσει ανθρώπους με κρίσιμα ιατρικά εφόδια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Διαβάστε επίσης: Σκηνές χάους στη Γάζα: Άνθρωποι τρέχουν μέσα στα χαλάσματα για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς – Χιλιάδες εκτοπισμένοι (Photos-Video)

Μέση Ανατολή: Ψάχνουν θαμώνες και πυροβολούν εν ψυχρώ στο αιματοβαμμένο φεστιβάλ (Video)

Μέση Ανατολή – Παρέμβαση Χαμενεΐ: «Φιλάμε τα χέρια αυτών που σχεδίασαν την επίθεση στο Ισραήλ» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter