Μέση Ανατολή: Ισραηλινό τελεσίγραφο σε 1,1 εκατ. Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη Γάζα – Έκκληση του ΟΗΕ να ακυρωθεί

Μέση Ανατολή: Ισραηλινό τελεσίγραφο σε 1,1 εκατ. Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη Γάζα – Έκκληση του ΟΗΕ να ακυρωθεί

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή καθώς, όπως όλα δείχνουν, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών στη Γάζα.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως αξιώνει να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους όλοι οι άμαχοι στην πόλη της Γάζας προς νότο.

Διεμήνυσε πως η πόλη θα μετατραπεί σε πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας τις επόμενες ημέρες.

Δείτε επίσης: Κόλαση πυρός στη Μέση Ανατολή για 7η ημέρα: Το Ισραήλ σφυροκοπά κάθε 30 δευτερόλεπτα -Ζήτημα ωρών η χερσαία επίθεση (Photos-Video)

Πρόσθεσε πως η εκκένωση της πόλης πρέπει να γίνει για την ασφάλεια των αμάχων και πως θα επιτραπεί να επιστρέψουν μόνο αφού δώσει αυτός πράσινο φως.

Ακόμη, διεμήνυσε στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να μην πλησιάζουν τον «φράκτη» –το τείχος– που χωρίζει τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα από την ισραηλινή επικράτεια.

Έκκληση του ΟΗΕ να ακυρωθεί

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό πως κάπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας διατάχθηκαν να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα εντός 24 ωρών κι απηύθυναν έκκληση να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή.

«Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες», τόνισε Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του Αντόνιο Γκουτέρες, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν σθεναρή έκκληση οποιαδήποτε τέτοια διαταγή, αν επιβεβαιωθεί, να ακυρωθεί προκειμένου να αποφευχθεί να μεταμορφωθεί αυτή που είναι ήδη τραγωδία σε καταστροφή», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Ντουζαρίκ, η διαταγή αφορά τους πάντες ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ΟΗΕ και χιλιάδων ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του διεθνούς οργανισμού, κυρίως σχολεία, κέντρα υγείας και κλινικές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter