Μέση Ανατολή: «Καμπανάκι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook για τα fake news – Τι αναφέρει

Μέση Ανατολή: «Καμπανάκι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook για τα fake news – Τι αναφέρει

Μετά το «X» (πρώην Twitter), η Επιτροπή της ΕΕ προειδοποίησε τώρα και τη μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, για ψευδείς πληροφορίες σε σχέση με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αναφορές για σημαντικό αριθμό ψεύτικων ειδήσεων και παραποιημένου περιεχομένου που έχει διαδοθεί στις πλατφόρμες σας και εξακολουθεί να είναι ορατό στο διαδίκτυο», έγραψε την Τετάρτη ο Επίτροπος Ψηφιακής Πολιτικής της ΕΕ Τιερί Μπρετόν στον επικεφαλής του Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Η πλατφόρμα πρέπει να παρουσιάσει προτάσεις εντός 24 ωρών για το πώς θέλει να λάβει μέτρα κατά της παραπληροφόρησης.

Την Τρίτη, ο Μπρετόν είχε ήδη εκδώσει παρόμοια προειδοποίηση προς τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ίλον Μασκ για «διάδοση παράνομου περιεχομένου» και «ψευδών πληροφοριών» στην πλατφόρμα Χ.

Σύμφωνα με ερευνητές, τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει με παραπληροφόρηση μετά τη μεγάλη επίθεση της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ και τις επιθέσεις του Ισραήλ ως αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας. Η έκταση και η ταχύτητα της διάδοσης των λεγόμενων fake news είναι άνευ προηγουμένου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter