Μέση Ανατολή: Καθημερινές τετράωρες παύσεις στις μάχες ξεκινά το Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Καθημερινές τετράωρες παύσεις στις μάχες ξεκινά το Ισραήλ

Το Ισραήλ ξεκινά να εφαρμόζει καθημερινά τετράωρες παύσεις στις εχθροπραξίες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, για να επιτρέψει στους Παλαιστίνιους αμάχους να φύγουν από τη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Al Jazeera, επικαλούμενο ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι παύσεις θα ξεκινήσουν από αυτή την Πέμπτη σε αυτό που ο Λευκός Οίκος είπε ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θα υπάρχει ειδοποίηση τριών ωρών εκ των προτέρων για το πότε θα γίνουν αυτές οι τετράωρες παύσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων θα λειτουργούν δύο ανθρωπιστικοί διάδρομοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Jazeera.

Όσον αφορά το τι θα συμβεί με αυτές τις παύσεις, είναι πιθανό να υπάρξει απελευθέρωση των αιχμαλώτων που αυτή τη στιγμή κρατά η Χαμάς. Δεν είναι ακόμα σαφείς οι παράμετροι για αυτές, αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι πραγματοποιήθηκαν κάποιες συναντήσεις στο Κατάρ για το ζήτημα αυτό.

Όσον αφορά τις ανθρωπιστικές παύσεις, θα επιτραπούν η είσοδος φαρμάκων και τροφίμων και η έξοδος σε όσους ζουν στη Γάζα και έχουν διπλή υπηκοότητα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν επίσης ότι σκοπεύουν να αποστέλλουν 150 φορτηγά βοήθειας στη Γάζα καθημερινά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter