Μέση Ανατολή: Καθυστερημένη «αφύπνιση» ΕΕ – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη καλεί ο Μπορέλ

Μέση Ανατολή: Καθυστερημένη «αφύπνιση» ΕΕ – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη καλεί ο Μπορέλ

Μετά από επτά ημέρες ανελέητων βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και της απώλειας πάνω από 130 ανθρώπων κυρίως παιδιών και γυναικών, “αφυπνίστηκε” η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνοντας κάποιες πρώτες πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, αποφάσισε να συγκαλέσει την Τρίτη 18 Μαϊου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, με μήνυμά του στο twitter, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναφέρει: «Λόγω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και του απαράδεκτου αριθμού απώλειας αμάχων, συγκαλώ έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Θα συντονίσουμε και θα συζητήσουμε πώς μπορεί η ΕΕ να συμβάλει καλύτερα στον τερματισμό της τρέχουσας βίας».

Από την πλευρά του το Ισραήλ συνεχίζει το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας καθώς μόνο σήμερα από αεροπορικούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 26 Παλαιστίνιοι, όπως ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στον παλαιστινιακό θύλακα σε 183.

Το παλαιστινιακό υπουργείο κατήγγειλε ότι τα σημερινά πλήγματα είχαν στόχο δύο σπίτια, ενώ ο ισραηλινός στρατός απάντησε ότι “μελετά τις πληροφορίες”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter