Μέση Ανατολή: Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης – Το Ισραήλ ετοιμάζει μεγάλη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Μέση Ανατολή: Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης – Το Ισραήλ ετοιμάζει μεγάλη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για μια μεγάλη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η επιχείρησή του για την απελευθέρωση ομήρων και την εκκαθάριση των εδαφών του από τους μαχητές της Χαμάς φαίνεται να βρίσκεται στην τελική φάση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακατέλαβαν όλες εκτός από οκτώ τοποθεσίες που κατείχε η Χαμάς, η παλαιστινιακή οργάνωση που εκδήλωσε την μεγάλη και αιφνίδια επίθεση κατά του Ισραήλ, και άρχισαν να πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους από σπίτι σε σπίτι για τυχόν εναπομείναντες ενόπλους.

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, το Ισραήλ ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των επιχειρήσεων του στρατού στη Γάζα η οποία βρίσκεται ακόμα στην αρχή της και θα συνεχιστεί χωρίς σταματημό.

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 350 από την πλευρά του Ισραήλ, ενώ οι Παλαιστίνιοι μετρούν ήδη 313 νεκρούς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και την ισοπέδωση ολόκληρων κατοικημένων οικοδομικών τετραγώνων κατά την πάγια τακτική του σε ανάλογες επιθέσεις κατά το παρελθόν.

Η προσοχή στράφηκε γρήγορα στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ με τη λιβανική μαχητική ομάδα Χεζμπολάχ: ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές εάν εκτοξεύτηκαν από Παλαιστίνιους που δρούσαν στη χώρα.
Το Ισραήλ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, με δεκάδες ανθρώπους να αγνοούνται και να πιστεύεται ότι είναι όμηροι μέσα στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Ένα κέντρο αγνοουμένων έχει δημιουργηθεί κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Στη Γάζα, έχουν διακοπεί η ηλεκτρική ενέργεια και το Διαδίκτυο και είναι δύσκολο να υπάρξει μια ανεξάρτητη εκτίμηση για το τι ακριβώς συμβαίνει. Ο Hazem Balousha, ο ανταποκριτής του Guardian, είπε ότι κανένας στη Λωρίδα δεν κοιμήθηκε τη νύχτα καθώς αεροπορικές επιδρομές από τα ισραηλινά αντίποινα σφυροκόπησαν τον μικροσκοπικό παλαιστινιακό θύλακα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter