Μέση Ανατολή: Μαίνονται οι μάχες μεταξύ Χαμάς και ισραηλινού στρατού – Πάνω από 700 οι νεκροί

Μέση Ανατολή: Μαίνονται οι μάχες μεταξύ Χαμάς και ισραηλινού στρατού – Πάνω από 700 οι νεκροί

Συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των Παλαιστινίων μαχητών συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές του νότιου Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών αλλά και διεθνών μέσων ενημέρωσης, ενώ ο αριθμός των νεκρών ώρα την ώρα αυξάνεται.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό περισσότεροι από 700 είναι οι νεκροί Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες η Χαμάς στο Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα που ακολούθησαν.

Ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανήλθε σε 400, όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Μαίνονται οι συγκρούσεις στο ισραηλινό έδαφος

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συγκρούστηκαν με 10 ένοπλους μαχητές σε ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Sderot, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, αν και εκτιμά ότι η περιοχή πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε πηγές του ισραηλινού στρατού ότι ανέλαβε τον έλεγχο των περισσότερων περιοχών στον νότο στη διάρκεια της νύχτας, αλλά πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο Be’eri, επίσης κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, την Sderot και τέσσερις άλλες περιοχές του νότιου Ισραήλ που δεν κατονόμασε.

Οι κάτοικοι στο Kfar Aza –μια άλλη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Γάζα– εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και να περιμένουν βοήθεια, αναφέρει επίσης η Haaretz.

«Το Kfar Aza είναι ακόμα υπό πόλεμο», είπε ένας κάτοικος.

Επιχειρήσεις των IDF στο νότιο Ισραήλ

Σύμφωνα με το BBC, το Ισραήλ δηλώνει ότι υπάρχουν οκτώ «σημεία εμπλοκής» με τους μαχητές της Χαμάς εντός της επικράτειάς του.

Η Χαμάς, από τη μεριά της απαντά ότι οι «σκληρές μάχες» συνεχίζονται.

Αυτές είναι οι οκτώ περιοχές όπου το IDF λέει ότι διεξάγονται επιχειρήσεις.

«Νεκροί τουλάχιστον 400 Παλαιστίνιοι μαχητές»

Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας και δεκάδες άλλοι έχουν αιχμαλωτιστεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF, Daniel Hagari, που επικαλούνται οι Times of Israel.

«Εως αυτή την ώρα, υπάρχουν δυνάμεις που μάχονται στο [Kibutz] Kfar Aza, υπάρχουν έρευνες σε μεγάλο αριθμό πόλεων. Υπάρχουν δυνάμεις των IDF σε όλες τις πόλεις, δεν υπάρχει πόλη που να μην έχουν παρουσία δυνάμεις των IDF», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Σημειώνεται ότι οι νεκροί επισήμως ξεπερνούν τους 600 με περίπου 350 να είναι Ισραηλινοί και πάνω από 300 Παλαιστίνιοι.

Χεζμπολάχ: «Τα όπλα και οι ρουκέτες είναι με τους ένοπλους της Χαμάς»

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χάσεμ Σαφιεντίν είπε ότι “τα όπλα και οι ρουκέτες” της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν χθες επίθεση στο Ισραήλ.

“Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας”, είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαχητές.

Το πρωί της Κυριακής ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι έπληξε με βολές πυροβολικού στόχους εντός του Λιβάνου απαντώντας σε πυρά των δυνάμεων της Xεζμπολάχ.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter