Μέση Ανατολή: «Μας είπαν ‘όποιος φέρει όμηρο παίρνει 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα’», λένε μέλη της Χαμάς (Video)

Μέση Ανατολή: «Μας είπαν ‘όποιος φέρει όμηρο παίρνει 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα’», λένε μέλη της Χαμάς (Video)

Το φως της δημοσιότητας βλέπει οπτικοακουστικό υλικό που φέρεται να προέρχεται από κρατούμενους της Χαμάς που περνούν διαδικασία ανάκρισης από τις ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με την Jerousalem Post.

Δείτε επίσης: Γάζα: Η 85χρονη που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς περιγράφει όσα έζησε: «Με φόρτωσαν σε μία μοτοσικλέτα…» (Video)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για συλληφθέντες ενόπλους της Χαμάς που συμμετείχαν στην επιδρομή της 7ης Οκτωβρίου εναντίον Ισραηλινών.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση ενός συλληφθέντα ο οποίος φέρεται να ισχυρίστηκε πως τους είχαν υποσχεθεί πως: «όποιος φέρει έναν όμηρο πίσω (στη Γάζα) παίρνει 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα». Επίσης ότι σύμφωνα με το σχέδιο θα κρατήσουν θέσεις στα σημεία που θα καταλάμβαναν.

Ακόμα, ένας ακόμα περιγράφει: «Το σώμα της βρισκόταν στο πάτωμα. Την πυροβόλησα και ο διοικητής μου με φώναξε ότι σπατάλησα σφαίρες σε ένα νεκρό σώμα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη περιγραφή: «Δύο ένοπλοι μπήκαν στο σπίτι… ακούσαμε φωνές μέσα. Άλλοι δύο μπήκαν μέσα. Ήταν ένας ξαπλωμένος στο πάτωμα δίπλα στην πόρτα. Δεν ξέρω αν ήταν νεκρός, αλλά υπήρχε αίμα. Μέσα ήταν ένας τραυματίας… Νομίζω μια ολόκληρη οικογένεια. Με τις πιτζάμες τους. Ο τραυματίας ήταν με τα εσώρουχά του. Μια γυναίκα βγήκε έξω φορώντας ένα φόρεμα… μετά μια άλλη με ένα φόρεμα. Μετά ένα αγόρι και ένα κορίτσι».

Πρόσθεσε επίσης: «Πήγαμε στο διπλανό σπίτι. Από εκεί έβγαλαν μια γυναίκα. Μια γριά».

Επίσης, ερωτήθηκε εάν αυτά τα μέλη της οικογένειας χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες και απάντησε «Ναι».

Άλλος είπε πως: «Όταν μπήκα στην πόλη, είδα δύο (τρομοκράτες) σε ένα μηχανάκι. Πήραν μια γυναίκα περίπου 60-65 ετών (μαζί τους) στο μηχανάκι».

«Πού την πήγαν;» τον ρώτησε ο ανακριτής.

«Στη Γάζα», απάντησε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter